1.Lig Göztepe'de kartlar can sıkıyor

Göztepe'de kartlar can sıkıyor

21.11.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

TFF 1'inci Lig'deki son maçında evinde Bandırmaspor ile 3-3 berabere kalan Göztepe'de futbolcuların gördüğü kart sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Göztepede kartlar can sıkıyor

Şampiyonluk yarışının giderek kızıştığı ligde sarı kırmızılı oyuncular Ümraniyespor, Eskişehirspor, Giresunspor, Boluspor ve Bandırmaspor maçlarında 16 sarı, 4 de kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Göztepe'de Gökhan Karadeniz Giresunspor deplasmanından sonra Bandırma randevusunda oyundan atılarak son 3 haftada 2 kez kırmızı kar gördü. Gökhan ayrıca 3 de sarı kart gördü. Tayfur da bu süreçte 3 defa sarı kartla cezalandırıldı. Göztepe'de Tayfur ve Jahovic birer kez kart cezaları yüzünden takımını yalnız bıraktı.

Göztepe'de yine son Bandırmaspor karşılaşmasında sol kanat Halil Akbunar ve sol bek Mehmet Erdem direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tıpkı Gökhan Karadeniz gibi Bandırmaspor müsabakasında oyundan atılan iki futbolcunun 2'şer maç oynamama cezası alması bekleniyor. Göztepe'de toplam 3 sarı kartı bulunan kaptan Gosso da ceza sınırına gelen isimlerden biri oldu.

Teknik Direktör Okan Buruk, oyuncularını gereksiz kart görmememeleri konusunda uyardı. Buruk, "Bandırmaspor karşılaşmasındaki kırmızı kartlar ağır oldu. Ama yine de biz dikkatli olmayız. Pozisyon icabı görülen kartlara itirazım yok fakat boşu boşuna alınan cezalar bizim belimizi büker" dedi.

Haberin Devamı

ŞAHAN'A ÖFKE DİNMİYOR

Göztepe'nin evinde Bandırmaspor'la 2-2 berabere kaldığı maçta 3 futbolcusuna direkt kırmızı kart çıkaran hakem Çağatay Şahan'a öfke dinmiyor. Şahan'ın 15 Ekim 2016 tarihinden beri maç yönetmediğine dikkat çeken Başkan Vekili Talat Papatya, "Yönettiği müsabakalarda formsuzluğu yüzünden eleştirilen ve bu nedenle bir aydır kızakta bekletilen Çağatay Şahan'ın Süper Lig mücadelesi veren takımımızın maçına hangi amaçla atandığını merak ediyoruz" dedi.

Federasyonu da uyaran Papatya, "İzmir'in Süper Lig özlemini dindirmeyi amaçlayan, bu yolda büyük yatırımlar yapan, idari, sportif ve mali açıdan örnek bir kulüp olma hedefindeki Göztepe'nin maçına böylesine formsuz bir hakemin atanmasının mantıklı ve iyi niyetli bir yanını göremiyoruz. Bundan sonra görevlendirme yapacak Futbol Federasyonu ilgili kurumlarının yapacağı atamaların takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadelerini kullandı.