Almanya Bundesliga Guardiola basına tanıtıldı

Guardiola basına tanıtıldı

24.06.2013 - 14:49 | Son Güncellenme:

İspanyol teknik adam, ilk basın toplantısında akıcı Almanca'sıyla dikkatleri üzerine çekti.

Guardiola basına tanıtıldı

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te, UEFA Şampiyonlar Ligi ve lig şampiyonluğu dahil 4 kupa kazandıran Jupp Heynckes'in yerine göreve getirelen Josep Guardiola, yeni bir meydan okuma için hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Guardiola, yeni kulübüyle ilk kez basın mensuplarının karşısına geçti. Basın toplantısına Guardiola'nın yanı sıra Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness, CEO Karl-Heinz Rummenigge ve sportif direktör Matthias Sammer de katıldı.

Bayern Münih ile 2016 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalayan 42 yaşındaki teknik adam, kendisini yeni görevine Münih temsilcisinde şu an oynayan ve kulüpte daha önce forma giymiş futbolcuların ikna ettiğini belirterek, "Burada olmak bir hediye. Yeni bir meydan okuma için hazırım. Barcelona'da olmak harikaydı ama yeni bir iddiaya ihtiyacım vardı. Bayern de bana bunu verdi" dedi.

Yerine geçtiği 68 yaşındaki Heynckes ile istemesine rağmen henüz konuşamadığını dile getiren Guardiola, Heynckes'in çıtayı çok yükselttiğini onaylayarak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Selefimle iligili karşılaştırmaları kabul etmek ve bununla yaşamak zorundayım. Büyük kulüplerde her zaman baskı altında olursunuz. Biraz gerginim. Adım adım ilerlemem için lütfen biraz zaman verin. Heynckes'in bıraktığı yerden devam etmeyi deneyeceğim. Her teknik direktörün takımla ilgili bir fikri ve futbol tarzı vardır. New York'ta bulunduğum sürede her ne kadar zamanımın büyük kısmını ayırmış olsam da Bundesliga'yı tamamen öğrenebilmem için hala zamana ihtiyacım var."

Başkan Uli Hoeness ise zirvede kalmanın, zirveye tırmanmaktan daha zor olduğunu vurgulayarak, "Onun başaracağına eminim. Eğer o yapamazsa, kim başaracak ki?" değerlendirmesinde bulundu.

Kulübün CEO'su Karl-Heinz Rummenigge de dünyanın en başarılı teknik direktörünü Bayern'in başına getirmenin büyük bir hamle olduğunu ifade ederek, "Bu yalnızca Bayern Münih için değil, Alman futbolu için de harika bir şey" diye konuştu.