İspanya La Liga Gururumuz Arda Turan

Gururumuz Arda Turan

07.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barcelona'ya rekor ücretle transfer oldu, Türk futbol tarihine geçti.

Gururumuz Arda Turan

Teknik direktör Luis Enrique’nin yoğun isteği karşısında Barcelona yönetimi, Arda Turan’ı transfer etme kararı aldı. Atletico Madrid’le 34+7 milyon euro karşılığında anlaşma sağlandı. 5 yıllık sözleşme yapılacak yıldız futbolcunun transferi Katalan ekibinin resmi sitesinden “Hoş geldin Arda” açıklamasıyla duyuruldu.

Haberin Devamı

Yılın transfer bombası patladı ve Arda Turan Barcelonalı oldu. Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu, bir süredir konuşulan transferinde resmen Barçalı oldu. Katalan Kulübü dün akşam gerçekleştirdiği yönetim toplantısında 28 yaşındaki oyuncunun durumunu masaya yatırdı. Toplantıdan olumlu yönde karar çıkmasının ardından, resmi site üzerinden Türkçe olarak ‘Hoşgeldin Arda’ mesajıyla duyuru gerçekleştirildi.

Yıldız futbolcuyu 34 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığını duyuran dev kulüp, 7 milyon euroluk bonuslarla birlikte toplam transfer bedelini 41 milyon euro olarak açıkladı. Arda Turan’ın sözleşmesinin 5 yıllık olduğu belirtildi. Oyuncunun transferine karar verilmesinde, teknik direktör Luis Enrique ve teknik komitenin raporunun etkisi olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Onay gerekecek

Öte yandan Barcelona kendisini güvenceye aldı. Oyuncunun transferi için Atletico Madridle varılan anlaşmanın opsiyonlu olduğu belirtildi. 18 Temmuz’da başkanlık seçimi göz önünde bulundurularak, Arda’yı 20 Temmuz’a kadar tekrar Madrid kulübüne satma hakkının saklı tutulduğunun altı çizildi. Yani yeni seçilecek başkanın da bu transferi onaylaması gerekecek. Arda’nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan yıldız futbolcunun menajeri Ahmet Bulut şunları söyledi: “Arda Turan Barcelona’da, hayırlı olsun. Arda, 5 yıllık sözleşmeye imza attı ve dünyanın en büyük takımına transfer oldu. Barcelona ile Arda’nın transferi için 1.5 aydır görüşüyordum. Manchester United ve Chelsea ile hiçbir görüşmem olmadı. Bu hafta imza töreni düzenlenecek. Arda’nın giyeceği numara konusunda bir konuşma yaptık ama resmi olarak kulüp açıklar.”

İlk durak Paris

Barcelona’nın içinde bulunduğu transfer yasağı nedeniyle Arda Turan sezonun ilk yarısını Katalan ekibinden uzakta geçirecek. Transfer yapabilen ancak yeni transferini yıl sonuna kadar sahaya süremeyecek olan Barcelona’nın, oyuncuyu bu süre içerisinde Fransa’nın Paris Saint Germain takımına kiralayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Üçüncü Türk

Arda Turan, Seyit Cem Ünsal ve Rüştü Reçber’in ardından Barcelona’da forma giyecek üçüncü Türk olacak. Resmi maçlarda ise Rüştü’nün ardından ikinci isim olacak.

66 gol

Galatasaray’da 190 maçta 44 gol atan Arda Turan, Atletico Madrid formasını 177 karşılaşmada giydi ve 22 gol kaydetti, şu ana kadar kulüp takımlarında 66 gol kaydetti.

Arda Turan, en yüksek bonservis ücretiyle transfer olan ilk Türk futbolcusu olarak tarihe geçti.