Skorer ‘Guti’ye ihtiyaç var’

‘Guti’ye ihtiyaç var’

11.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, uzun süredir kadro dışı kalan İspanyol futbolcuya destek verdi, “Beşiktaş’ın Guti’ye çok ihtiyacı var. Ben mesajı verdim, anlayan anlar” diye konuştu

‘Guti’ye ihtiyaç var’

Beşiktaş’ta kadro dışı kalan ve devre arasında takımdan ayrılıp ayrılmayacağı tartışma konusu olan Guti Hernandez’e en büyük destek, takım arkadaşı Rüştü Reçber’den geldi. Siyah-beyazlıların tecrübeli file bekçisi, sözleriyle adeta Teknik Direktör Carlos Carvalhal’a mesaj gönderdi.
TRTSpor’da yayınlanan Futbol Ateşi programına katılan Rüştü, sezon başından bu yana takıma giremeyen İspanyol yıldızın siyah-beyazlılara gerekli olduğunu ifade ederek, “Guti kalitesi tartışılmayacak üst düzey bir futbolcu... Beşiktaş’ın Guti’ye çok ihtiyacı var. Ben mesaji verdim, anlayan anlar” diye konuştu.
Guti’nin takımda yer almaması, İbrahim Toraman’ın da sakat olması nedeniyle kaptanlığın Quaresma’ya verilmesine gönül koymadığını da belirten Rüştü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kaptanlık konusunda kimse bana teklifte bulunmadı. Zaten tesislerden içeri girdiğimde herkes bana kaptanmışım gibi davranıyor. Ben asla neden kaptan olamadım diye alınganlık göstermem.”
Bu arada geçen hafta hasta olduğu gerekçesiyle çalışmalara katılmayan Guti Hernandez, dünden itibaren antrenmanlara başladı.

Haberin Devamı

Sağanak yağış altında idman
Beşiktaş, 3 günlük iznin ardından, Kayserispor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Carvalhal yönetimindeki çalışma sağanak yağış altında yapıldı. Antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların kondisyon ve taktik çalışmalar yaptıkları bildirildi.
İyileşen Guti takıma katılırken, sakatlıkları süren Hugo Almeida ile Ersan Gülüm ise program dahilinde yürüyüş ve koşu çalışmaları yaptı.
Çalışmaya, milli takım kamplarında bulunan Tomas Sivok, Filip Holosko, Ricardo Quaresma, Ekrem Dağ, Veli Kavlak, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Mehmet Aurelio, Necip Uysal ve Burak Kaplan katılmadı.