Skorer HABER TURU

HABER TURU

06.12.2008 - 00:41 | Son Güncellenme:

Telekom devrildi...Aslan Atkins!... Nowitzki şov yaptı

HABER TURU

Telekom devrildi
Beko Basketbol Ligi’nde lider Türk Telekom, kendi evinde Aliğa Petkim’e 105-95 yenilerek 9. haftada ilk mağlubiyetini aldı. Rakibi karşısında tutuk bir oyun ortaya koyan Başkent ekibi ilk periyodu 23-18, devreyi 51-45 geride kapadı. Aliağa Petkim, üçüncü periyotta farkı 16 sayıya çıkararak son çeyreğe 79-63’lük üstünlükte girdi. Son periyotta Türk Telekom’un çabalarını boşa çıkaran İzmir ekibi karşılaşmadan 105-95 galip ayrılmayı bildi. Günün diğer maçında Mersin Büyükşehir Belediye, deplasmanda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’ni 82-79 yendi. Bayanlarda ise Samsun Basketbol Kulübü, deplasmanda Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi’ni 83-56 mağlup etti.

Aslan Atkins!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown, ABD’li oyuncu Rashid Atkins’i renklerine bağladı. Oyun kurucu mevkisinde oynayan 1975 doğumlu ve 1.82 metre boyundaki Atkins, daha önce Türkiye’de Tekelspor ve Banvit formalarını giydi. Atkins, bu sezon ULEB Avrupa Ligi’nde sahaya çıktığı 6 maç sonunda 17 sayı, 5.8 asist ortalamasıyla takımının istatistik lideri oldu.

Nowitzki şov yaptı
NBA’de lige dün oynanan iki karşılaşma ile devam edilirken Dallas’ın Phoenix’ı 112-97 yendiği karşılaşmada Alman oyuncu Dirk Nowitzki, 39 sayıyla hem maçın en skorer ismi oldu hem de sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Günün diğer maçında San Antonio Spurs Denver Nuggets’ı 108-91 mağlup etti.


Büyükakçay finaldeMilli tenisçi Çağla Büyükakçay, İspanya’da katıldığı 10 bin dolar ödüllü uluslararası turnuvada çiftlerde finale yükseldi. Çağla Büyükakçay, partneri İspanyol Sainz Pelegri’yle, Sırp Kozic ve Bulgar Pavlova çiftini 2-0 yenerek, finale çıktı. Çağla, teklerde ise İspanyol Yera Campos Molina’yı 2-1 yenerek, çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi.

Eczacı tam yol: 3-0
Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nin şampiyonlutaki iddialı ekiplerinden Eczacıbaşı Zentiva, başkent deplasmanında Gazi Üniversitesi’ni 3-0 yenerek yoluna devam etti. Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın setleri, 25-22, 25-17 ve 25-12 Eczacıbaşı Zentiva’nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Kaf-Kaf Avrupa’da yok
DYO Karşıyaka Voleybol Takımı ekonomik gerekçelerle Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası’ndan çekildiğini açıkladı. DYO Karşıyaka Şube Başkanı Ufuk Kele, bu kupada mücadele etmelerinin maliyetinin, deplasman giderleriyle birlikte 200 bin YTL’yi bulduğunu, bunun da günün şartlarında ağır bir maliyet olduğunu söyledi.

Galata gümbür gümbür
İstanbul’un köklü kulüpleri arasında yer alan Galata, şimdi Süper Amatör Lig’den çıkıp, yeniden profesyonelliğe dönmek için kolları sıvadı. 76 yıllık tarihinde birçok ünlü ismi yönetici, teknik adam ve futbolcu olarak barındıran kırmızı-siyahlıların Asbaşkanı Necdet Başaran, güçlü bir kadro kurduklarını belirterek, başarıya ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.