Skorer Haber turu...

Haber turu...

08.01.2011 - 00:37 | Son Güncellenme:

McCoughtry Fener’de... Potada dev kapışma... Dallas mağlup... ‘Derya’ları tüketemezsiniz’... Yaşar Doğu anılıyor... Merkit, 49. sırada... Filede tek maç... Uçaktan atıldılar... İspanya’ya boyun eğdik... ‘Umarım Ocak’ta olur’... Hodgson’a ültimatom...

Haber turu...

McCoughtry Fener’de
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, ABD’li oyuncu Angel McCoughtry’yi kadrosuna kattı. Sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan açıklamada, “Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, dünyanın en iyi bayan basketbolcuları arasında gösterilen Birleşik Amerikalı Angel McCoughtry ile anlaşmaya vardı” denildi. Forvet pozisyonunda görev yapan McCoughtry, 1986 doğumlu ve 1,87 metre boyunda.

Haberin Devamı

Potada dev kapışma
BEKO Basketbol Ligi’nin 14. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak. Günün en önemli mücadelesinde Efes Pilsen ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki mücadele saat 17.00’den itibaren SporMax’den canlı yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker, saat 15.00’de deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne konuk olacak. Diğer maçlar: 16.00 Türk Telekom-OYAK Renault, 17.30 TOFAŞ-Antalya Büyükşehir Belediyesi, 18.00 Pınar Karşıyaka-Erdemir.

Dallas mağlup
NBA’de, Dallas Mavericks, konuk ettiği Oklahoma City Thunder’e 99-95 yenildi. Maçın en skorer ismi, Thunder’dan Kevin Durant oldu. Durant, maçı 28 sayı ile tamamlarken, takım arkadaşı Russel Westbrook 15 sayı 9 asist ile oynadı. Günün diğer maçında Sacramento Kings evinde Denver Nuggets’ı 122-102 mağlup etti. Sahanın en skorer ismi, 27 sayıyla oynayan Kings oyuncusu Tyreke Evans oldu.

Haberin Devamı

‘Derya’ları tüketemezsiniz’
GALATASARAY Kulübü Divan Kurulu Üyesi Yılmaz Toköz, Yüzme Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen rekortmen milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yüzücüsü olduğunu söyledi. “Derya’ya son günlerde gerek medyada, gerek Galatasaray Kulübü’nde haksız, insafsız suçlama ve yakıştırmalarda bulunulmaktadır” diyen Toköz, “İstediğiniz kadar çamur atın. Derya’ları tüketemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Yaşar Doğu anılıyor
AVRUPA, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Yaşar Doğu, ölümünün 50. yılında bugün Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak. 1913 yılında Samsun’da dünyaya gelen ay-yıldızlı sporcu, 1948 Londra Olimpiyatları başta olmak üzere birçok uluslararası organizasyonda altın madalya kazanarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmişti. Doğu, 1961’de Ankara’da hayatını kaybetmişti.

Merkit, 49. sırada
DÜNYANIN en zorlu motor sporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dakar Rallisi’nde Türkiye’yi motosiklet kategorisinde temsil eden Kemal Merkit, genel klasmanda 49. sırada yer alıyor. Katılan ekiplerin ancak yüzde 40’ının finiş görebildiği 9 bin 605
kilometrelik mücadelede temsilcimiz, tamamlanan 5 etap sonrası 49. durumda bulunuyor.

Haberin Devamı

Filede tek maç
AROMA Erkekler Voleybol Ligi’ne bugün oynanacak bir maçla devam edilecek. Ankara TVF Başkent Spor Salonu’ndaki karşılaşmada ligde 9. sırada yer alan Maliye Milli Piyango, bir üst basamağında bulunan Torul Gençlik ile mücadele edecek. Müsabaka saat 17.30’da başlayacak.

Uçaktan atıldılar
DÜNYA Gençler Buz Hokeyi şampiyonu olan Rusya takımı ve beraberindeki 32 kişilik kafile, ABD’nin Atlanta havaalanında Moskova’ya dönüş uçağından indirildi. Rus kafilesinin, havaalanında gürültü çıkardıkları ve içkili oldukları gerekçesiyle uçaktan indirildikleri belirtildi. Kafile için bir sonraki uçağa yer ayırtıldığı, Moskova’ya planlanan tarihten bir gün geç dönüleceği kaydedildi.

İspanya’ya boyun eğdik
Mersin’de başlayan 21 Yaş Altı Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası Eleme Grubu ilk maçında Türkiye, İspanya’ya 35-25 yenildi. Yenişehir Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın ilk yarısı İspanya’nın 17-14 üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

‘Umarım Ocak’ta olur’
FIFA Başkanı Sepp Blatter, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın büyük ihtimalle Ocak ayında yapılacağını söyledi. Turnuvanın, her zaman olduğu gibi haziran veya temmuz aylarında yapılmamasının mümkün olduğunu söyleyen Blatter, “Bu kez kışın yapılacağını umuyorum. Önümüzde karar vermek için uzun bir süre var” diye konuştu. Katar’da yaz aylarındaki sıcak havalar yüzünden turnuva tarihi tartışması yaşanıyor.

Hodgson’a ültimatom
BLACKBURN Rovers’a 3-1 yenilerek bu sezonki 9. mağlubiyetini alan Liverpool’da teknik direktör Roy Hodgson’ın olağan basın toplantısı iptal edildi. Taraftarların yoğun protestosuna rağmen 63 yaşındaki teknik adamın arkasında yer alan yönetimin bu kararı, İngiliz basınında “Hodgson gönderiliyor” yorumlarına yol açtı. Manchester United ile yarın yapılacak Federasyon Kupası maçının Hodgson’ın son şansı olduğu belirtiliyor.

Yok böyle kutlama!
SERIE A’da deplasmanda Cagliari’yi 1-0 mağlup ederek ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan Milan’da, 86. dakikada attığı golle kırmızı-siyahlılara 3 puanı getiren isim olan Rodney Strasser, takım arkadaşı Antonio Cassano’dan hiç beklemediği bir tebrik aldı. Cassano’nun, Sierre Leoneli futbolcuyla bu “yakın teması” ortaya ilginç bir görüntünün çıkmasını sağladı.

Haberin Devamı

Utaka gelmiyor
KONYASPOR’un kadrosuna katmak için girişimlerini sürdürdüğü John Utaka, yeşil-beyazlıların teklifini geri çevirdiğini açıkladı. MTN Football internet sitesine konuşan Nijeryalı oyuncu, “Konyaspor’a gitmiyorum. Kalbim kulübüm Portsmouth ile atıyor“ dedi. Öte yandan, Polonya basını Konyaspor’un yeni hedefinin Widzew Lodz takımının forveti Marcin Robak olduğunu iddia etti.

Şaşkın Gyan!
SUNDERLAND’İN golcü futbolcusu Asamoah Gyan’ın Premier Lig’in noel öncesi tatile girdiğini zannederek tatil rezervasyonu yaptığı öğrenildi. İngiliz The Daily Mirror gazetesindeki haberde Ganalı futbolcunun, tatil için teknik direktör Steve Bruce’dan izin istediği ifade edildi. Kendisine ligde devre arası olmadığı açıklanan Gyan’a, Bruce tarafından ailesini görmesi için izin verildiği kaydedildi.

Real’de Pepe şoku
LA LIGA ekiplerinden Real Madrid’in başarılı savunma oyuncusu Pepe’nin 1 ay süreyle sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Portekizli futbolcu, önceki gece Levante ile oynanan Kral Kupası mücadelesinin 47. dakikasında oyundan alınmıştı. Pepe’nin sol baldırında kas yırtılması meydana geldiği bildirildi.

Mutu’ya yasak
FIORENTINA’DA zor günler geçiren ve takımdan ayrılacağı konuşulan Adrian Mutu’nun, antrenmanlara çıkmasının yasaklandığı belirtildi. Rumen futbolcu, üç gün önce izinsiz olarak idmanı terk etmişti. Dün tesislere gelen Mutu’nun takımla birlikte çalışmasına izin verilmediği, hakkında kontratını ihlal ettiği için dava açılacağı ifade edildi.

Rakip İtalya
19 YAŞ Altı Milli Takımımız, 2011 Avrupa Şampiyonası Elit Tur hazırlıkları çerçevesinde 12 Ocak’ta Antalya’da İtalya ile özel bir maç yapacak. WOW Futbol Center’da saat 14.00’de başlayacak karşılaşma ücretsiz olarak izlenebilecek. Milli takım, Elit Tur 7. Grupta Almanya, Macaristan ve Makedonya ile mücadele edecek.

Leonardo pür neşe
INTER’İN başındaki ilk maçında Napoli’yi 3-1 mağlup etmeyi başaran teknik direktör Leonardo, takımının ortaya koyduğu futboldan çok mutlu olduğunu söyledi. Bugüne kadar gördüğü en iyi Inter’i seyrettiğini ifade eden Brezilyalı teknik adam, “İnsanlar, 20 yıl sonra bizim hakkımızda konuştukları zaman tüm zamanların en iyisi olduğumuzu söyleyecekler” diye konuştu.