Diğer HABER TURU

HABER TURU

07.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol...Atletizm...Güreş...

HABER TURU

Sihirli Krampon
REAL Madrid’in Türk asıllı Alman oyuncusu Mesut Özil için İspanya’da kitap yazıldı. Yıldız oyuncunun kariyerinden notların verildiği kitabın adı “Kramponlu Sihirbaz Özil”. Marca yazarı Juan Ignacio Garcia’nın kaleme aldığı kitapta Mesut Özil’in maymun kafesi adı verilen bir sahada Zinedine Zidane olma yolundaki hayalleri ve bugüne kadar geçirdiği aşamalar birer birer sıralanıyor.

Anelka WBA’da
FRANSIZ oyuncu Nicolas Anelka, Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’la bir yıllık sözleşme imzaladı. Juventus’la sözleşmesinin bitmesinin ardından bonservisi elinde bulunan Fransız golcü, sağlık kontrolünün ardından yeni kulübüyle sözleşme imzaladı. Kariyerinde Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton ve Chelsea gibi takımlarda oynayan 34 yaşındaki futbolcu, 123 gol attı.

Paris’te Usain Bolt rüzgârı
Diamond League’de sezonun dokuzuncu buluşması Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşti. Merakla beklenen erkekler 200 metre yarışında birincilik Jamaikalı sprinter Usain Bolt’un oldu. Bu mesafede 19.19 ile dünya rekorunu da elinde bulunduran atletizmin süper yıldızı 19.73 gibi iyi bir dereceyle rakiplerini geride bıraktı. Bir diğer Jamaikalı Warren Wier 19.92’luk derecesiyle ikinci sırayı alırken, kürsüyü tamamlayan isim 20.07 ile kendi seyircisi önünde yarışan Fransız Christophe Lemaitre oldu.

Çifte yenilgi
A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2013 CEV Erkekler Avrupa Ligi C Grubu 4. ayak müsabakalarında, Hırvatistan’a 3-0 yenildi. Belarus’un Mogilev kentinde oynanan maçta Türkiye, Hırvatistan önünde setleri, 25-23, 21-16 ve 21-13 kaybetti. Bayan Voleybol Takımımız ise A Grubu 4. ayağında, ev sahibi Bulgaristan’a 3-1 yenildi ve ilk ikiye giremeyerek elendi. Varna kentinde yapılan karşılaşmanın setleri 21-17, 21-17, 18-21 ve 21-14 sona erdi.

Carlos’la çalışıyorlar
ROBERTO Carlos’u takımın başına getirerek tüm dikkatleri üzerine çeken Sivasspor çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hazırlıklarının ikinci gününde kısa süreli düz koşunun ardından futbolcular kondisyoner yönetiminde yorucu bir çabukluk çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra ise dar alanda 3 takım halinde maç çalışmasına yer verildi. Carlos, “Önemli olan takım içindaki atmosfer. Atmosferimiz çok güzel. Yeni transferlerin takıma katılmasıyla daha da güçleneceğiz” dedi.

Gençlerden iki altın
AVRUPA Gençler Güreş Şampiyonası’nın erkekler serbest stil müsabakalarının yapıldığı beşinci gününde, Türk Milli Takımı’nda, 50 kiloda Süleyman Atlı ve 96 kiloda Ali Bönceoğlu altın madalyanın sahibi oldu. Süleyman Atlı, Azeri Ruslan Gasimov’a 7-3, Ali Bonceoğlu ise Ukraynalı Murazi Mchedlidze’yi ikinci yarı tamamlanmadan teknik üstünlükle mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.

Rekor geldi
Denizli’de düzenlenen “Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası”nda, 4x100 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kırıldı. Olimpik Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilen yarışta, Miktat Kaya, Aykut Ay, Muammer Demir ve Fatih Aktaş’tan oluşan Milli Takım, yarışı Yunanistan’ın diskalifiye olmasıyla birinci bitirdi ve 41,18’lik Türkiye rekorunu geliştirerek 41,17’ye çekti.