Beşiktaş Hadi gülümse

Hadi gülümse

29.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'deki 4 maçlık galibiyet hasretini Alanya'da noktaladı, kara bulutları dağıtmayı başardı: 1-2

Hadi gülümse

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Son 4 karşılaşmada 10 puan kaybederek zirveden uzaklaşan Kartal maça hızlı başladı, Cenk Tosun’un golüyle üstünlüğü de yakaladı. Welinton’un şık vuruşuyla sarsılan siyah-beyazlılar ikinci yarıda oyunu rakip kaleye yıktı, bu sezon ilk golünü atan Negredo’nun 88’deki altın kafasıyla galibiyete uzanarak rahat bir nefes aldı.

Ligde üst üste yaşadığı puan kayıplarını noktalayarak beyaz sayfa açmak isteyen Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor karşısında adeta ecel terleri döktü.

Caner’in yokluğunda kendi yerlerine dönen Adriano-Gökhan ikilisiyle Beşiktaş çok daha farklı bir oyun kimliğini sahaya yansıttı. Ayağa pas oyununda rakibi karşısında boşluklar bulabilen siyah-beyazlı takım bunu biraz da Safet Susic’in açık oyununa borçluydu.

Haberin Devamı

Taktik savaşı oldu

6. dakikada Talisca’nın topu kaptırmasıyla gelişen Alanyaspor atağında Vagner Love’un verdiği pası kaleye gönderen Efecan siyah-beyazlı savunmayı aşamadı. Beşiktaş, 8. dakikada Cenk ile bulduğu golle oyundaki üstünlüğü tamamen ele geçirdi. Ta ki 26. dakikaya kadar. Bu dakikada Welinton’un havada süzülen vuruşu, siyah - beyazlı ağlarla buluşunca, maç deyim yerindeyse tam bir taktik savaşına döndü.

Her iki takımın her an gol atabileceği seviyeye gelen oyunda, müsait durumda olmasına rağmen Talisca’nın 30. dakikadaki şutu üstten auta gitti. Emre Akbaba’nın 32. dakikadaki şutunu ise son anda kornere çelen Fabri resmen ikinci golün gelmesini engelledi.

İkinci yarıda ise Beşiktaş adeta o puanları kaybettiği maçlardaki haline döndü. Yerini bulmayan paslar ve panik hali, siyah-beyazlı takımın işini daha da zorlaştırıyordu.

Müthiş bir kafa

66’da Quaresma’nın ortasına kafayla dokunan Talisca’nın bu hamlesi Haydar’ın ellerinde son buldu. Haydar bu kez Babel karşısında çok başarılıydı. Hollandalı oyuncunun sert şutunu kornere gönderen Haydar, 88. dakikada Negredo’nun müthiş kafasına engel olamadı.

Beşiktaş’a geldiğinden beri bir türlü şeytanın bacağını kıramayan İspanyol golcü, attığı golle hem Beşiktaş’a üç puan kazandırdı hem de takımının yarışta kalmasını sağladı.

Haberin Devamı

Hadi gülümse