Almanya Bundesliga "Hakan Çalhanoğlu Hamburg'ta mutlu"

"Hakan Çalhanoğlu Hamburg'ta mutlu"

26.11.2013 - 10:26 | Son Güncellenme:

Hakan Çalhanoğlu'nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, Galatasaray'a transferi gündemde olan yıldız oyuncu için konuştu.

Hakan Çalhanoğlu Hamburgta mutlu

Pazar günü oynanan Hamburger SV - Hannover maçında, iki golü hazırlayıp, birini de kendi atarak takımının Hannover'i 3-1 yenmesinde büyük rolü olan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ailece Galatasaraylı olduklarına dikkat çeken baba Çalhanoğlu "Hakan çocukluğundan beri Galatasaraylı. Ama sonuçta profesyonel düşünmek gerek. Hangi takım Hakan'a değer verirse o da çıkar göğsünü gere gere en iyi şekilde temsil eder. Ortada hiçbir neden yokken Süperlig takımlarıyla ilişkilendirilmekten çok rahatsız. Hakan Hamburg'da çok mutlu" dedi.

Haberin Devamı

Pazar günü Hannover 96'yı 3-1 yendikleri maçta, oyun kurucu rolü, ilk iki golü hazırlayan ve üçüncü golü atan oyuncu olarak önemli maçın tartışılmaz yıldızı olan Türkiye Milli Takımı'nın genç yıldızı Hakan Çalhanoğlu'nun babası, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, onur konuğu olarak Hamburg kentindeki 24 Kasım Öğretmenler Günü Futbol Turnuvası'nda üzerinde formayla soruları yanıtladı.

"ÇOK İYİ OYUNCU TABİİ TEKLİF ALIR, AMA YALAN HABERLER ONU ÇOK ÜZÜYOR"

Oğlu hakkında Türk basınında çıkan transfer haberlerin hepsinin uydurma olduğunu söyleyen baba Çalhanoğlu " Hakan, çok iyi bir oyuncu. Tabii ki İtalya, İngiltere, İspanya ve Türkiye'den teklifler alıyor. Bu çok normal. Ama Hamburg'da süren anlaşması varken, kendisinin Süper Lig takımlarıyla ilişkilendirilmesi, asılsız bu haberler kendisini çok üzüyor. Milli Takım oyuncusu için bu tür dedikodu çıkaranların amacını anlamak mümkün değil. Kendisi Hamburg'da çok mutlu. Oğlumun ve bizim aile olarak önceliğimiz Hakan'ın Almanya'da kalması ve burada oynamasıdır" diye konuştu.

"ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ GALATASARAYLI"

Haberin Devamı

Ailece Galatasaraylı olduklarına dikkat çeken baba Çalhanoğlu "Hakan çocukluğundan beri Galatasaray'ı tutuyor ama sonuçta profesyonel düşünmek gerek. Hangi takım Hakan'a değer verirse oda çıkar göğsünü gere gere en iyi şekilde temsil eder" dedi.

Hakan'ın Türk Milli Takımını seçmesinin zor olmadığını söyleyen baba Çalhanoğlu "Hakan U-16 itibaren Milli Takımın bütün kademelerde oynadı. İki ülke arasında karar vermesi gerektiği zaman kendini daha rahat hissettiği için Türkiye'yi seçti. Fatih Terim'le görüşmemizde Hakan'a güvendiğini Milli takımda yer almaya devam edeceğini söyledi. Hakan, Terim'i çok seviyor. Büyük hayranlık duyuyor" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMA İNANDIM"

Çocuklarını 12 yaşına kadar kendisinin çalıştırdığını söyleyen baba Çalhanoğlu "Ben uzun yıllar amatör futbolculuk ve antrenörlük yaptım. Hakan ve kardeşi Muhammed'i alt yapıyla tanıştırdıktan sonra kendi takımlarımda 12 yaşına kadar oynattım. Sonra üst düzeye geldiklerinde başka takımlara transfer oldular. Ben çocuklarımın yeteneklerine inandım ve buraya kadar geleceklerini çok önceden gördüm" diye konuştu.

HAMBURG'DAKİ PERFORMANSI ARTACAK

Haberin Devamı

Hakan'ın Hamburg'da gün geçtikçe daha iyi olacağının altını çizen baba Çalhanoğlu "Hakan üstüne düşen görevi yapıyor. Ama Hamburg onun üstün meziyetleri daha görmedi. Takımının lige kötü başlamasının da etkisi. Hakan, henüz gerçek potansiyeline ulaşmadı. Ama her maç üstüne koyarak daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.