Galatasaray Hakan Ünsal her şeyi anlattı! FETÖ, Hakan Şükür...

Hakan Ünsal her şeyi anlattı! FETÖ, Hakan Şükür...

05.04.2017 - 07:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın efsane isimleri arasında yer alan Hakan Ünsal, Skorer TV'den Ezgi Toper'in sorularına gündem oluşturacak cevaplar verdi.

Hakan Ünsal her şeyi anlattı FETÖ, Hakan Şükür...

Ezgi Toper - Skorer TV

Haberin Devamı

Hakan Ünsal... Türk futbol tarihinin en iyi sol beki olarak gösterildi, Galatasaray'ın efsane isimleri arasına girdi. Sarı kırmızılılarla 2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları kazanıp, 2001'de Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen kadronun bel kemiklerinden biri oldu... Türkiye Millî Futbol Takımının UEFA 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde çeyrek final oynayan, 2002 FIFA Dünya Kupasında dünya üçüncüsü olan kadrosunun da önemli bir parçasıydı...

Sayısız başarısının dışında, Galatasaray'daki FETÖ yapılanmasında adı geçen isimlerden biri oldu. "Dershane olaylarından sonra, Kazlıçeşme mitingiyle safımı belli ettim" diyen Hakan Ünsal, sarı kırmızılılardaki FETÖ ihraçlarını, o dönemki yapılanmayı ve takımın sportif durumu hakkında Skorer'e çok özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

"İHRAÇLAR YÖNETİM KURULUNDA HALLEDİLMELİYDİ"

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçları konusunun genel kurula bile gelmeden yönetim kurulu kararıyla çözülmesi gerektiğini belirten Ünsal, yine de geç de olsa yanlıştan dönüldüğünü ve ihraç kararının doğru olduğunu söyledi.

FETÖ CEMAATİNDEN UZAKLAŞTIĞI GÜNLER…

1994'te Galatasaray'a geldiğinde, din öğrenmek amacıyla saf bir şekilde cemaate yaklaştığını belirten Ünsal, 98'de yaptığı evlilikle birlikte ise yapılanmadan uzaklaşmaya başladığını açıkladı.

Hakan Ünsal o günleri anlatırken, "Galatasaray'a geldiğimde 1994 yılıydı. Anadolu'dan (Karabükspor) gelmiş bir oyuncuydum. Dinimizi öğrenmeye ihtiyacımızın olduğu bir dönemdi. Doğruyu kimden, nereden öğreniriz diye başlayan bir süreçti. Tamamen saf niyetlerle başlayan bir süreçti. O dönem sonrasında asıl benim başlangıç noktam 98 yılındaki evliliğim oldu. Hanımım ve özellikle de bacanağım, kendisi aynı zaman da ortağım da olur, işin gerçekte ne olduğunu yavaş yavaş anlatıyorlardı. 98'lerden bahsediyoruz. Yani bu yapının bir terör örgütüne dönüşeceğini hiçbirimiz bilemezdik. O dönem oynayan veya dışarıdaki insanlar da muhtemelen bilemezdi ama o dönem uyarılarla büyük bir kopuş başladı. Eşim ve bacanağıma da teşekkür etmek lazım.” diye konuştu.

Haberin Devamı

"HAKAN ŞÜKÜR TAKIMDAN AYRI TAKILIRDI"

Eski milli futbolcu, Hakan Şükür ile sosyal hayatında fazla görüşmediğini ve Şükür'ün takımın genelinden ayrı takıldığını açıklayarak, "Dışarıda çok fazla görüşmeyince zaten o bağ da çok fazla olmuyor. Bu şekilde devam etti yani takım içinde bundan rahatsız olan varsa dile getirmiştir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"SPORTİF BAŞARIYA ETKİ VAR DİYENLER MAÇLARI YENİDEN İZLESİN"

FETÖ yapılanmasının Galatasaray'ın kazandığı kupa ve başarılara etkisi olmasının mümkün olmadığını belirten Hakan Ünsal, diğer takımlarda da bir dönem FETÖ'ye destek veren insanlar olabileceğine inandığını belirtti.

Ünsal "bu yapıyı kariyerinde bir yerlere ulaşmak için kullanan futbolcular olmuş mudur?" sorusuna ise, dört büyüklerde böyle bir durumun yaşanmasının pek mümkün olmayacağı, ancak Anadolu takımlarında bu tip transferler gerçekleşmiş olabileceği yanıtını verdi.

"HAKAN ŞÜKÜR'Ü EN SON İSTİFA ETTİĞİNDE ARADIM"

Hakan Şükür ile 17 Aralık sürecinden sonra tüm bağını kopardığını açıklayan Ünsal, Şükür'ü en son 17 Aralık'ta aradığını belirterek, neler konuştuğunu da detaylıca anlattı. Ünsal, artık FETÖ yapılanmasındaki hiç kimseyle iletişiminin kalmadığının da altını çizdi.

Haberin Devamı

“16-17 Aralık'ta sırf "niye istifa ettin" diye sormak için aramıştım… Ne oldu da istifa ettin, problem ne?" filan diye... Kendince bazı sebepler söyledi, işte daha önce istifa etmesi gerektiğini, bazı sebepler olduğunu ama şimdi istifa ettiğini. İnanmadım tabii ki ama zaten ondan sonra da bir daha görüşmedik. Arif'le çok daha öncesinden, dershane olaylarından sonra kesmiştik."

"ADIMIN VATAN HAİNLERİYLE ANILMASI ÜZÜCÜ"

Hakan Ünsal ayrıca, ülkesi için büyük emek verdiğini de söyledi ve, "Bu kadar hizmet yapıp da vatan hainliği yapmış insanların yanında ismimin geçmesi benim için üzücüydü, zordu ama geçti." ifadelerini kullandı.

Hakan Ünsal'ın Galatasaray'daki FETÖ yapılanmasına dair açıkladığı tüm detaylar, sarı kırmızıların sezon içindeki durumu, Tudor'un performansı ve çok daha fazlası, Ezgi Toper’in özel röportajıyla Skorer TV'de…

Haberin Devamı

NOT: Röportajın tamamı için videoyu izleyin...

Yazarlar