Almanya Bundesliga Hakem Deniz Aytekin’in dönüşü olaylı oldu

Hakem Deniz Aytekin’in dönüşü olaylı oldu

02.03.2021 - 18:40 | Son Güncellenme:

Deniz Aytekin’in uzun bir süre sonra sahalara geri döndüğü Hamburg derbisinde son dakikada çıkardığı kırmızı karta kaptan Leibold tepki gösterdi.

Hakem Deniz Aytekin’in dönüşü olaylı oldu

 Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Bundesliga’da yılın hakemi seçilmişliği olsa da Deniz Aytekin, Almanya’da ismi tartışmalara konu olan hakemlerden olmaya devam ediyor. Aşil tendonundan geçirdiği operasyon nedeniyle sezon başından bu yana maç yönetmeyen Türk asıllı Alman hakem, ikinci ligdeki Hamburg derbisiyle yeniden sahalara döndü.

VAR devreye girdi, kararı değiştirdi

St Pauli’nin 88. dakikada Kyereh’in attığı golle 1-0 kazandığı karşılaşmanın sonunda çıkardığı kırmızı kart tartışma konusu oldu. Aytekin 90+5’te Hamburg kaptanı Tim Leibold’a önce sarı kart çıkardı, VAR devreye girdikten sonra kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

‘Doğru karar veren bomba hakem’

Bu karara futbolcunun takım arkadaşlarının yoğun itirazları gerçekleşti. Leibold pozisyon için “Bay Aytekin pozisyonu bu şekilde değerlendirdi. Pek çok doğru karar veren bomba bir hakem. Buna illa kırmızı kart vermesi gerekiyor muydu, bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamburg’a yaramıyor!

Bu son maç öncesinde Hamburg’un Deniz Aytekin yönetimindeki maçlarda çok iyi sonuçlar alamadığı Alman basınınca hatırlatılmıştı. Aytekin yönetimindeki 24 maçta Hamburg’un yalnızca 7 galibiyet aldığı, 12 yenilgi ve 5 beraberlikle sahadan ayrıldığı ifade edilmişti.