Skorer Hakem kararıyla!

Hakem kararıyla!

20.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Wayne Rooney’nin EURO 2012’ye golle siftah yaptığı karşılaşmayı İngiltere 1-0 kazandı. Ancak Ukrayna’nın verilmeyen bariz golü çeyrek final biletini alan Ada ekibinin galibiyetine gölge düşürdü

Hakem  kararıyla

EURO 2012 D Grubu’ndaki son maçında İngiltere, Ukrayna’yı 1-0 yenerek grubu lider bitirdi ve çeyrek finale yükselerek İtalya’nın rakibi oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında Ukrayna’nın verilmeyen gol kararı maçın önüne geçti.

Haberin Devamı


Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da karşılıklı ataklar geliştirmekte zorlandı ve izleyenler durağan bir futbol izledi.


İkinci yarının başlamasıyla beraber İngiltere’nin golü geldi. 2 maçlık cezası nedeniyle İngiltere’nin gruptaki İsveç ve Fransa maçlarında forma giyemeyen Wayne Rooney, EURO 2012’ye golle başladı. 48. dakikada Gerrard, sağdan kullandığı serbest vuruşta top içeriye ortaladı. Top yerden sekip kaleci Pyatov’u şaşırttı ve Rooney arka direkte topu boş kaleye atarak İngiltere’yi 1-0 öne geçirdi.

Çizgiyi geçti ama...
Maçın kırılma anı 62. dakikada gerçekleşti. Milevsky’nin verdiği pasta Devic kaleci Hart’la karşı karşıya kaldı. Devic’in vuruşunda top Hart’a çarparak yükseklik kazandı ve kaleye doğru yöneldi. John Terry topu çevirerek uzaklaştırdı. Pozisyonun gol olmasını bekleyen Ukraynalı oyuncular hakem Kassai’ye itirazlarda bulunsalar da karar değişmedi. Pozisyonun tekrarında ve yakın çekim fotoğraflarda ise topun çizgiyi bariz bir şekilde geçtiği gözlemlendi. Karşılaşmayı hakemin yardımıyla da olsa kazanan İngiltere grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi ve İtalya ile eşleşti.

Haberin Devamı

Gündem çizgi teknolojisi

Futbol tarihinde çizgi teknolojisinin en ciddi olarak konuşulduğu günlerde Ukrayna’nın dün gece verilmeyen golü bu tartışmanın daha da alevlenmesini sağlayacak. Çizgi teknolojisine alternatif olarak uygulamaya konulan çizgi hakemleri büyük bir uluslararası turnuvada ilk defa görev alırken, bu hakemlerin dün Devic’in verilmeyen golüyle etkisizliği gözler önüne serildi. Ukrayna’nın verilmeyen golü çizgi teknolojisinin önünün açacak gibi görünüyor. Zira bu teknolojiyle ilgili karar EURO 2012 finalinin ertesi gününde Kiev’de yapılacak toplantıda verilecek.

Gol krallığı

3 Gol
Dzagoev (Rusya),
Gomez (Almanya),
Mandzukic (Hırvatistan)

2 Gol
Bendtner (Danimarka),
Cristiano Ronaldo (Portekiz),
Fabregas (İspanya),
Jiracek (Çek Cum.),
Krohn-Dehli (Danimarka),
Pilar (Çek Cum.),
Shevchenko (Ukrayna),
Torres (İspanya),
İbrahimoviç (İsveç)

Haberin Devamı

MAÇIN?KARNESİ

STAT: Donbass Arena, Donetsk
HAKEM: Viktor Kassai (Macaristan)
İNGİLTERE: 1-Hart (6), 2-Johnson (6), 6-Terry (6), 15-Lescott (6), 3-Cole (6), 16-Milner (5) (7-Walcott Dk.70 (6)),4-Gerrard (7), 17-Parker (7), 11-Young (5), 10-Rooney (7) (20-Oxlade-Chamberlain Dk.87), 22-Welbeck (6) (9-Carroll Dk.82)
UKRAYNA: 12-Pyatov (5), 9-Gusyev (5), 3-Khacheridi (6), 20-Rakitsky (6), 2-Selin (7), 11-Yarmolenko (6), 4-Tymoshchuk (6), 19-Konoplyanka (6), 6-Garmash (6) (18-Nazarenko Dk.78), 15-Milevsky (6) (21-Butko Dk.77), 22-Devic (6) (7-Shevchenko Dk.70 (6))
GOL: Rooney (Dk. 48)
SARI KARTLAR: A.Cole, Gerrard / Rakitsky, Tymoshchuk, Shevchenko