Fenerbahçe Halil Umut Meler'in Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi! Dev derbide düdük çalacak

Halil Umut Meler'in Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi! Dev derbide düdük çalacak

08.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak kritik Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde Halil Umut Meler düdük çalacak. İşte Meler'in derbi tecrübeleri ve iki takım maçlarında alınan sonuçlar...

Halil Umut Melerin Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi Dev derbide düdük çalacak

İzmir bölgesi hakemi Halil Umut Meler'in yönettiği 264 maçta ev sahipleri 116 kez kazanarak %43'lük oran yakaladı. Maçların %24'ünde beraberlik (62 maç), deplasman takımları ise 86 galibiyet ile %33'lük oran yakaladı. Meler'in maçlarında 4.91 ortalamayla sarı kart çıkarken, kırmızı kart oranı ise maç başına 0.27 oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de son 3 derbi maçı Halil Umut Meler yönetmiş olacak. 13. Haftada Galatasaray'ın 2-1 kazandığı derbi, 15. haftada Fenerbahçe'nin 2-0 kaybettiği derbilerde Meler düdük çalmıştı. Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle birlikte MHK, ligin son 3 derbisinde de düdüğü Meler'e emanet etmiş olacak.

Halil Umut Melerin Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi Dev derbide düdük çalacak

KADIKÖY SERİSİ BİTTİ

Halil Umut Meler, daha önce 2 kez Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbiyi yönetti. 23 Şubat 2020'de oynanan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'nin 20 yıldan fazla devam eden Kadıköy serisini noktaladı. Fenerbahçe, Max Kruse'nin penaltı golüyle öne geçti. Galatasaray, Ryan Donk ile eşitliği sağladı. 80. dakikada Falcao, penaltıyla Galatasaray'ı öne geçirdi. Onyekuru, 90+7'de skoru belirledi. Fenerbahçe'den Deniz Türüç, Galatasaray'dan Younes Belhanda kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

SEYRANTEPE'DE F.BAHÇE KAZANDI

Halil Umut Meler'in yönettiği ikinci derbide bu kez gülen taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray, 16. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçerken Fenerbahçe ise 31. dakikada Mesut Özil ile skoru eşitledi. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 90+4. dakikada Miguel Crespo kaydetti. Fenerbahçe'de Marcel Tisserand, 82. dakikada kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Halil Umut Melerin Fenerbahçe ve Galatasaray karnesi Dev derbide düdük çalacak

Halil Umut Meler'in Süper Lig'de en çok maçını yönettiği takım Fenerbahçe. Sarı lacivertliler, Meler ile çıktığı 30 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe bu maçlarda 75 sarı ve 5 kırmızı kart görürken, rakipleri 78 sarı kart ve 5 kırmızı kart gördü.

Halil Umut Meler ile Fenerbahçe, 6 kez derbi maça çıktı. Trabzonspor'a karşı Melerli 2 maçta 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yenilgi, Galatasaray'a 2-1'lik yenilgi ve Beşiktaş'a 2-0'lık yenilgiler tattı. Fenerbahçe, Meler'in yönettiği geçen sezonki Galatasaray derbisini 2-1 kazanırken, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Halil Umut Meler, Süper Lig'de 19 kez Galatasaray maçı yönetti. Bu maçlarda Galatasaray 13 kez kazanırken, 4 kez berabere kaldı ve 2 kez yenildi. Bu maçlarda Galatasaray'a 54 sarı ve 4 kırmızı kart çıkarken, rakiplerine 56 sarı ve 5 kırmızı kart çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Halil Umut Meler ile dört kez derbi maça çıktı. Bu maçlarda Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1, Trabzonspor'u deplasmanda 2-0, Beşiktaş'ı evinde 2-1 mağlup etti; geçen sezon Fenerbahçe'ye ise evinde 2-1 mağlup oldu.