Diğer Hamza için kazandı

Hamza için kazandı

05.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kenan Sofuoğlu 4 aylık oğlunu kaybettiği sezonda, bir kez daha dünya şampiyonu olmayı başadı.

Hamza için kazandı

Milli motosikletçi Supersport Dünya Şampiyonası’nda Fransa Grand Prix’sini ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçla birinciliği garantileyen Sofuoğlu, Katar’daki son yarışı beklemeden dördüncü zaferini ilan etti.

Haberin Devamı

Dünya Süpersport Şampiyonası’nda zirve bir kez daha Kenan Sofuoğlu’nun oldu. Özel hayatı nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Sofuoğlu, buna karşın sezonu ilk sırada tamamlamayı başardı. Organizasyonun Fransa’da düzenlenen 11. ayağını 2. sırada bitiren Kawasaki Puccetti pilotu, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Magny Cours Pisti’ndeki yarışa ikinci cepten başlayan milli motosikletçi, startta yerini kaybetse de art arda yaptığı ataklarla ilk turu lider geçti. İyi bir ritm yakalayan Kenan, 3. tur sonunda rakipleriyle arasındaki farkı 5 saniyenin üstüne çıkardı ve kendisi için yeterli olan sonucu aldı. Sürücüler klasmanında puanını 213 yapan Kenan böylece mutlu sona ulaştı. Fransa’daki yarışta ABD’li Patrick Jacobsen ise ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Zor sezon vurgusu

31 yaşındaki motosikletçi 2007, 2010 ve 2012’nin ardından 4. kez şampiyon oldu. Sofuoğlu yaptığı açıklamada, çok zor bir sezonu geride bıraktığını belirterek, İspanya’daki 10. ayakta sakatlanan önemli rakiplerinden Jules Cluzel’in yokluğunun işini kolaylaştırdığını söyledi. Takımı ve ailesi adına çok mutlu olduğunu dile getiren Kenan, “Şampiyonluğu en çok birkaç ay önce kaybettiğim oğlum Hamza için kazanmak istiyordum” ifadesini kullandı.

Pilotlar klasmanı
1. K.Sofuoğlu 213
2. P.Jacobsen 185
3. J.Cluzel 155
4. L.Zanetti 142
5. G.Rea 97

Takımlar klasmanı
1. Kawasaki 217
2. MV Agusta 202
3. Honda 197
4. Yamaha 77
5. Triumph 10

Tüm sezonun kahrını birlikte çeken Kawasaki Puccetti takımı, büyük başarının ardından zaferi hep birlikte coşku içerisinde kutladı.

Hamza için kazandı

Yazarlar