Almanya Bundesliga Hannover'da Tayfun Korkut dönemi sona erdi

Hannover'da Tayfun Korkut dönemi sona erdi

20.04.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

Hannover'de teknik direktör Tayfun Korkut gönderildi.

Hannoverda Tayfun Korkut dönemi sona erdi

Bundesliga takımlarından Hannover 96 teknik direktörü Tayfun Korkut ile sözleşmesini fesih etti.

Haberin Devamı

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Türk teknik adam Tayfun Korkut ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Bu sabah sportif direktör Dirk Dufner'in aldığı karar sonrası Tayfun Korkut Hannover 96 teknik direktörlüğü görevinden alınmıştır. Yeni teknik direktörümüz önümüzde ki hafta yapacağımız Hoffenheim maçından önce açıklanacak ve takımın başında sahaya çıkacaktır"

Son 12 maçta 5 beraberlik 7 mağlubiyet alan Tayfun Korkut'un yönetimindeki Hannover 96, Bundesliga'da düşme potasında yer alıyor. Alınan kötü sonuçları sebep gösteren Hannover 96 yöneticileri ise Türk teknik direktör ile yollarını ayırdığını açıkladı. Geçen sezonun ortasında takımın başına getirilen Korkut, 1,5 yıla yakın Hannover 96'da teknik direktörlük görevi yürütmüş oldu.

Haberin Devamı

24 SAATTE ÇARK ETTİ

Tayfun Korkut'un görevden alınma kararını veren isim olan Hannover 96 sportif direktörü Dirk Dufner sadece 24 saat önce FIFA'ya yaptığı açıklamada Tayfun Korkut'u desteklediklerini belirterek, kötü gidişatın sorumlusunun futbolcular olduğunu söylemişti. Dirk Dufner "Onu tamamen destekliyoruz. Çok iyi bir teknik direktör. Futbolcular, isteneni yapmazsa teknik direktörün yapabileceği bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.Son 12 maçta 5 beraberlik 7 mağlubiyet alan Tayfun Korkut'un yönetimindeki Hannover 96, Bundesliga'da düşme potasında yer alıyor. Alınan kötü sonuçları sebep gösteren Hannover 96 yöneticileri ise Türk teknik direktör ile yollarını ayırdığını açıkladı. Geçen sezonun ortasında takımın başına getirilen Korkut, 1,5 yıla yakın Hannover 96'da teknik direktörlük görevi yürütmüş oldu.

İkinci Türk hoca!

Tayfun Korkut, 2014'ün başında Hannover 96 takımının başına geçerek, 1970'li yıllarda Hamburg'u çalıştıran Özcan Arkoç'un ardından Bundesliga'da takım çalıştıran ikinci Türk teknik direktör olmuştu.

Korkut'un yönetiminde geçen sezonu 10. sırada bitiren, bu sezonun ilk yarısını da 8. sırada tamamlayan Hannover 96, daha sonra oyanan 13 maçta galibiyet alamadı ve puan cetvelinde 29 puanla 15. sıraya geriledi.

Hannover 96, bu sezon şu ana kadar 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyet elde etti.

Yerine iki aday

Haberin Devamı

Bild Gazetesi, Leverkusen karşılaşmasının ardından dün takımıyla antrenmana çıkan Tayfun Korkut'un yerine Volker Finke veya Peter Neururer’den birinin Hannover'in başına geçeceğini iddia etti.