Futbol Hatayı başkası yaptı, cezayı o alacak

Hatayı başkası yaptı, cezayı o alacak

19.11.2013 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Akyüz, A2 takımının başında çıkmadığı ancak adının esame listesinde adının yer aldığı maç nedeniyle ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Hatayı başkası yaptı, cezayı o alacak

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Ankaragücü'nde teknik direktör Hayati Soydaş ile yolların ayrılmasının ardından sarı-lacivertli takımın başına getirilen Fuat Akyüz, A2 Ligi'nde kulübede bulunmadığı bir maç nedeniyle ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Hayati Soydaş'ın ardından sarı-lacivertli takımın başına A2 ekibinin hocası Fuat Akyüz getirildi. A2 Ligi takımının teknik sorumluluğu görevi ise yönetim tarafından 17 Yaş Altı Takımı Antrenörü Çetin Demir'e verildi. A2 Ligi'nde 6. Grup'ta mücadele eden Ankaragücü'nün ligin 9. haftasında Şekerspor ile yaptığı maçta teknik kadronun sarı kart cezalısı Volkan Durmuş'u oynattığı belirlendi.

Yapılan bu hata sonrasında ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankaragücü A2 Takımı Teknik Direktörü'ne ceza vermesi beklenirken ilginç bir durum ortaya çıktı. Çetin Demir'in lisansının yeterli olmaması nedeniyle Şekerspor maçının esame listesinde Ankaragücü A2 Takımı Teknik Direktörü olarak Fuat Akyüz'ün ismi yazıldı. Akyüz'ün sadece izlemek için stada gittiği karşılaşmada, Çetin Demir yönetimindeki Ankaragücü'nde sarı kart cezalısı Volkan Durmuş, maçın 81. dakikasında karşılaşmaya dahil edildi.

Haberin Devamı

Yapılan bu hata sonrasında Türkiye Futbol Federasyonunun teknik direktör Fuat Akyüz'e ceza vereceği, Ankaragücü Yönetim Kurulunun ise Akyüz'e ceza verilmesi durumunda itirazda bulunacağı öğrenildi. Fuat Akyüz, Ankaragücü'nün bu hafta deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabere biten Ofspor maçında ilk kez takımının başında sahaya çıkmıştı.

Yazarlar