Skorer Hatıralar canlandı 4-2

Hatıralar canlandı 4-2

20.11.2008 - 03:44 | Son Güncellenme:

Ay-yıldızlı ekip hazırlık maçına Hölzl'ün golüyle yenik başladı. Ancak Aurelio ve Tuncay'ın golleriyle devreyi galip kapadı. Tuncay, farkı ikiye açtı. Hölzl'ün golünü, sahanın yıldızı Tuncay anında yanıtladı

Hatıralar canlandı 4-2

Beş ay önce Hirvatistan'la aynı stadda muhteşem bir maç oynamıştık. O heyecan, o stres neydi? Hâlâ hafızalarımızda kazılı Hırvatistan.
Bu maç onun yerini tutar mı, asla... Neticede hazırlık maçı... Ne var ki, maça hiç de iyi başlamadık, hatta geriye düştük, ama çabuk toparlandık, skoru eşitledik, farkı yakaladık.
İlk on beş dakika bocaladık, iyi konsantre olamadık, hücumda dağınık görüntü çizdik. Orta alandaki top kayıpları, hatalı paslar Avusturya'nın iştahını kabarttı! Bu çeyrek bölümde rakip ataklarda kanatları iyi kapatamadık, her türlü fırsatı verdik, yüksek toplarda savunmamız sıkıntı çekti.
Ve bu bölümde devreye Terim girdi, Kazım-Tuncay ikilisinin alanlarını değiştirdi. Terim'in bu yerinde hamlesi herşeyi tersine çevirdi. Çabuk toparlandık, kanatları iyi kontrol ettik, geriye düştük, düşmesine ama, 38'de Aurelio'nun golüyle skoru eşitledik, bu golle moral motivasyonu üst düzeye çıkan ay-yıldızlı ekibimiz oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Aurelio'nun muhteşem oyunu, Kazım Kazım'ın performansı, Tuncay'ın eski günlerine dönüşü, farkı getiren en büyük faktörler idi.
6'da kalemizde ilk tehlikeyi yaşadık. Ivanschitz'in soldan kullandığı korner atışında, savunma karıştı, araya giren Stranzl'ın altıpas içinden attığı kafa şutuna, kaleci Volkan son anda ayak koydu. 23'te Stranzl sol çaprazdan kaleyi yokladı, az farkla auta gitti. 28'de Avusturya'nın baskısı gol getirdi. Kullandığımız korner atışı döndü kalemize atak oldu. Leitgeb sağdan indi, arka direğe kesti, Hözl bomboş durumda yükseldi, kafayı vurdu, kaleci Volkan'ın uzanamayacağı köşeye gönderdi, Gökhan Zan'ın bir an dalgınlığı bize pahalıya maloldu: 1-0.
38'de yay üzerinde topla son buluşan Kazım, sağdan ceza alanına giren Aurelio'nun koşu yoluna topu bıraktı, tecrübeli futbolcu nefis vurdu: 1-1. 41'de öne geçtik. Soldan kazanılan serbest atışı Sabri arka direğe kesti, Zan kafayla indirdi, Tuncay penaltı noktası üzerinde ayak koydu: 1-2.
İkinci yarıya iyi başladık. 47'de Sabri sağdan indi, ceza alanına kesti, Halil savunmanın hatasından iyi yararlandı, sağında bekleyen Tuncay'a verdi. Kaptan aşırtma vuruşla topu filelere gönderdi: 1-3. 55'de Hölzl sağ çaprazdan nefis vurdu, Volkan uzandı, ama yapacağı bir şey yoktu: 2-3...61'de Kazım uzaktan kaleyi yokladı, top direkte patladı. 64'de Tuncay'ın muhteşem golü geldi, Sabri'nin serbest atışında top barajdan döndü, savunma karıştı, dönen topla ceza alanı dışında Tuncay buluştu, gelişine nefis vurdu. Top üst direkten patladı, Tuncay pes etmedi, pozisyonu kovaladı, altı pasa yakın çarprazdan topu kalecinin üzerinden aşırtarak filelere gönderdi: 2-4

Haberin Devamı

Hatıralar canlandı 4-2