Voleybol ‘Hayalim bir okul açmak’

‘Hayalim bir okul açmak’

07.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-siyahlı takımın Çinli yıldızı, Vakıfbank’ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Hayalini de açıklayan tecrübeli voleybolcu, “Gelecekte ülkemde çocuklar için bir voleybol okulu açmak istiyorum” dedi.

‘Hayalim bir okul açmak’

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Türkiye şampiyonu olarak başarılarına bir yenisini daha ekleyen Vakıfbank’ın Çinli yıldız Zhu Thing, Chinadaily ve fivb.com sitelerinde konuşması yer aldı. Zhu Thing, Vakıfbank’taki son durumu ve kariyeriyle alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Thing, Giovanni Guidetti’ye övgülerde bulunurken, “Kendisini voleybola adamış bir isim. Çok yardımcı oluyor bana ve arkadaşlarıma. İşini çok iyi yapan harika bir antrenör” dedi. 24 yaşındaki yıldız Vakıfbank’ta çok mutlu olduğunu belirtip, “Bu benim ilk yurt dışı deneyimim. Türkiye’de her şey çok iyi gidiyor. İnsanlar çok dostça yaklaşıyor. Antrenörüm ve takım arkadaşlarımla çalışmaktan keyif alıyorum. Buradaki oyunumuzu ve sistemimizi seviyorum. Benim saha içindeki rolüm de takımımın bütün halinde hareket etmesini sağlamak, bütünlük kurmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kariyerinin en büyük hayalini ve çalışma hırsını da anlatan Çinli voleybolcu, “Her zaman kendime şunu anlatıyorum; yorulma, pes etme ve çalışmaya devam et. Gelecekte ülkemde çocuklar için bir voleybol okulu açmak istiyorum. Bu sporun gelişmesi, çocukların eğitim alabilmesi için birçok yol var bunu biliyorum, ben de elimden geleni yapacağım” diye konuştu.