1.Lig Haydi beyler başlıyoruz

Haydi beyler başlıyoruz

08.08.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Trendyol 1. Lig’in açılış maçında Sakaryaspor’u ağırlayacak olan Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, “Bu yolculuğun amacı belli. Güçlü bir oyun alanı. Dolu ve de coşkulu tribünler. Yeni başlayacak futbol mevsiminde Göztepe bir numaralı şampiyon adayı” dedi

Haydi beyler başlıyoruz

Bülent Buda: “Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulup onu seyrederim. Adam belki yüz kere vurur taşa. Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz. Sonra birden yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir. İşte o zaman anlarım ki, taşı ikiye bölen o son vuruş değil ondan öncekilerdir.” Jacob Riis’ten düşündüren bir kesit. Göztepe çok fazla tanışık olmadığımız bir yöntemle ya da anlayışla yönetiliyor. Bence Sevgili Mehmet Sepil, fazla uzaklara yelken açmadı. Salt, yorgunluğunu paylaşıyor. Bu bir... İkincisi ise, Bay Rasmus Ankersen bu alanın profesyonel yöneticisi. Isınma yılında bir üst lige iki kalana kadar geldiler, olmadı! Yönetimi de, tribünleri de birbirleriyle tanıştılar, kaynaştılar. Bence iyi de oldu. Bu yolculuğun amacı belli. İki taraf da farkında. Güçlü bir oyun alanı. Dolu ve de coşkulu tribünler. Çok az takım soluyor böyle bir havayı. Yaşayacağımız, bir arıza baş göstermezse izleyeceğimiz futbol mevsiminde Göztepe bir numaralı şampiyon adayı. Erkenciyim ama öyle olsun!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe’nin hedefi, 100. yılda Süper Lig’e çıkmaktır.
- Rasmus Ankersen, tanıma dönemini geçirdi. Bilgi ve becerisiyle nokta transferler yapıp Süper Lig hedefi için doğru adımlar atıyor.
- Göztepe’nin transferleri kalede Lis, golcü Diouf, Kubilay Kanatsızkuş, Ogün, Ali Dere, Taha, Tarkan ve Alanyaspor’dan kiralanan Ümit. Kişisel fikrim, tecrübeli futbolcuların yanında başarıya aç ve istikbal vaat eden oyunculardan kurulu bir liste... Geçen sezona göre gücüne büyük bir güç kattığı bir gerçek.
- Tijanic’in hazırlık dönemini çok iyi geçirdiği söyleniyor. Özelliği itibariyle gole yakın ve becerileri üst düzeyde bir oyuncu. Umarım, bu yıl umutları boşa çıkarmaz. Ama en az iki merkez orta sahaya, hücüma da 1 oyuncu takviyesi şart.
- Ümit ile genç Erkam Kömür’ün ilerleyen süreçte büyük bir kazanç olacağına inanıyorum. Ve bu oyuncu grubu için başarı hiç de uzak değil.
- Bazen tesadüfler çok dikkat çeker. Göztepe adına fikstürde iki karakteristik özellik var. Geçen sezon ilk maç Sakarya deplasmanıydı. Bu sezon evinde ilk maç yine Sakaryaspor’la. Geçen sezon son maçı Bodrumspor’la oynamıştı. Bu sezon yine Bodrumspor’la, ancak bu kez evinde karşılaşacak.
- Bence, vefakâr taraftarları, Göztepe adına büyük hayaller kurmaya hazır olmalı. Süper Lig hiç de uzak değil.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Yabancı yatırımcıyla Türkiye’de bir ilke imza atan Göztepe’de geçen sezon teknik adam, oyuncu profili ve de bolca belirsizliğin hâkimiyeti sonucunda Play Off’larla tamamlanan bir ısınma yılını geride bıraktık. Türkiye’ye, lige ve de coşkulu Göztepe taraftarına ısınan Ankersen ile arkadaşları, yeni sezon için düğmeye bastı. Transfer konusunda işin büyük kısmını, son güne bırakmadan tamamladılar. Özellikle İtalya kampı öncesi İzmir’deki Southampton ve önceki gün oynadıkları Bucaspor karşılaşmalarında yeni sezona dair ilk sinyalleri aldık.
Göztepe bir başarı elde edecekse, bu yolun en önemli yapıtaşlarından birisi, rakibi karşılamadaki başarısı olacaktır. Bunların en başında konsantrasyon, rakibi takip etme ve yeterli fizik gücü geliyor.

Haberin Devamı

Geçen sezon Göztepe’nin kanayan yaralarından birisi de hücum yaratıcılığının ve bireysel yeteneğin yetersizliğiydi. Mame Diouf’un Göztepe’ye büyük katkısını göreceğiz, ancak onu besleyecek takviyelere de ihtiyaç var. Özellikle son oynanan Bucaspor hazırlık maçında buna bir kez daha şahit olduk. Orta sahaya yaratıcı oyuncu kaçınılmaz. Temel dizilim ve rakip karşılama düzeni olarak geçen sezon devam eden yapının bu sezon hücum çeşitliliğiyle çıtayı yükseltmesini, keyif veren bir Göztepe izleyeceğimizi umut ediyorum. Göztepe’nin atanı ile tutanı ışık veriyor. Göztepe’nin lig maratonu, yıllardır dostluğu, birliği ve de beraberliği bozulmayan kardeş iki kulubün karşı karşıya gelmesiyle başlayacak. Umuyorum; muhteşem bir atmosferde, keyif veren bir futbol izletecekler bize.