Futbol Hazal Nehir'den sakatlık ve yeni proje açıklaması! 'Beni demirlemişler'

Hazal Nehir'den sakatlık ve yeni proje açıklaması! 'Beni demirlemişler'

27.12.2022 - 12:29 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en bilinen parkur sporcularından biri Hazal Nehir kariyeri, projeleri ve sakatlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hazal Nehirden sakatlık ve yeni proje açıklaması Beni demirlemişler

Türkiye'nin en bilinen parkur sporcularından biri olan Redbull sporcusu Hazal Nehir kariyeri, projeleri ve sakatlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İLKLERİ BAŞARDI
Singapur'da Lion City Gathering 2019'da (Asian Parkour Championship) Kadınlar Speed Run kategorisinde aldığı birincilik alan Hazal, Red Bull Art of Motion Finali'nde Türkiye'yi temsil eden ilk atlet oldu.

'BENİ DEMİRLEMİŞLER'
Çok ağır bir sakatlık geçirdin. O süreç nasıl geçti? 
Şu an üçüncü ayım. Süreç çok zorlu geçmedi benim için. En zorlu kısmı bu sakatlığın Prag’ta olmasıydı. Prag’ta beni hemen hastaneye aldılar. Orada hemen ameliyata girdim. Her şey çok hızlı olunca kimseye haber veremedim. Her şey çok hızlı gelişti. Orada ne ameliyatı olduğundan da haberim yoktu. Çünkü dirseğim çıkmıştı. Dirseğimi elle yerine takamadılar, ameliyatla takmak zorunda kaldılar. Ben ameliyattan çıktıktan sonra kolumda bayağı demirler gördüm. Demirleri hiç beklemiyordum. Beni demirlemişler. O benim moralimi çok bozdu. Çünkü ne ameliyatı olduğunu söylemediler. Doktorlar çok iyi İngilizce konuşmuyorlardı. O süreç biraz korkunçtu. Bir hafta tek başıma kaldım. Sonra Türkiye’ye geldim ve ikinci ameliyatımı oldum. Şu anda fizik tedavim devam ediyor.   

Haberin Devamı

Hazal Nehirden sakatlık ve yeni proje açıklaması Beni demirlemişler

Evde sakın denemeyiniz denilen hareketleri yapıyorsun? 
Küçükken minderleri çekip parkur yapıyormuşum. Şu anda aynı şeyi yapıyorum. Sadece bunu dışarıda yapıyorum. Küçükken herkes bunu yapmıştır. Bence tüm çocukların yaptığı şey. Herkesin eğlendiği şey parkur. Sadece ben bunu profesyonel olarak yapıyorum. Gerçekten çok keyifli. Küçüklükten beri yaptığım şeyi devam ettiriyorum. 

Red Bull’a geçiş sürecin nasıl oldu? 
2019’da çalışmaya başladık.  O günden beri her şey çok güzel ilerliyor. Sadece 2020’de araya Covid dönemi girdi. Tam yeni katılmışken, o dönemde çok bir şey yapamadık. Ama şu an Covid bittiği için her şey daha güzel ilerliyor. Sakatlığım bittikten sonra da yeni projelerle bir şeyler yapacağız.  

'BİR BELGESEL ÇEKECEĞİZ'
2023’te global bir projede yer alacak mısın?
 
2021’den beri planladığımız bir proje vardı. 2022’de yapmayı planlıyorduk ama sakatlık araya girdi. O yüzden bunu 2023 yılında yapacağız. Umarım bir belgesel çekeceğiz. Başka projelerimiz de var. Çok güzel olacak.  
 
Kariyerinde bir kırılma anı oldu? 
Hiçbir zaman pes edeceğimi düşünmedim. Bu spora çok profesyonel olarak başlamadık. Aslında her şey benim için çok hızlı ilerledi. Ben sadece sokakta arkadaşlarımla eğleniyordum. Sokaktan bir anda Red Bull devreye girdi. Bir anda yurt dışına gitmeye başladım. Sakatlık tabii ki de zor bir süreç. Ama ben onu kabul ettim. Şu anda sadece projelerimi düşünüyorum.  

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Hazal Nehirden sakatlık ve yeni proje açıklaması Beni demirlemişler

Yazarlar