Fenerbahçe Hedef yarı final

Hedef yarı final

11.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin rakibi Zenit'i Championat'ın yazarı Andriy Pankov, Milliyet için tanıttı.

Hedef yarı final

SENAD OK

Haberin Devamı

Avrupa Ligi son 32 turunda sarı-lacivertlilerin rakibi olan Rus temsilcisini detaylarıyla anlatan gazeteci Pankov, önemli bir hedefi vurguladı; “Bence kolay olmayacak ama Zenit’in hedefi bu sene Avrupa’da yarı finale kadar yükselmek” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 32 turunda Rus ekibi Zenit’le karşılaşmaya hazırlanıyor. Turun ilk maçını evinde oynayacak sarı-lacivertlileri iddialı bir rakip bekliyor. Daha önce bu kupayı 2008 yılında kazanmış olan Zenit, Rusya Premier Lig’de de ilk yarıyı lider olarak tamamladı.
Rusya’da yayın yapan Championat.com yazarı Andriy Pankov kritik maç öncesi Zenit’i, Milliyet’e özel olarak analiz etti. Pankov, Zenit’in önemli bir hedefine vurgu yapıp, “Bence kolay olmayacak ama Zenit’in hedefi bu sene Avrupa’da yarı finale kadar yükselmek“ ifadelerini kullandı.
Rus gazeteci detaylı olarak yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: “Zenit’in en güçlü yönü yıldızı Dzyuba... Gerçekten fantastik bir oyuncu. Takım olarak ise organizasyon konusunda sıkıntılar var. İlginç olan ise mevcut kadro daha etkili ve iyi organize olabilir. Zenit devre arasında önemli isimlerinden biri olan Parades’i PSG’ye sattı. Takım bu transferden iyi bir bonservis geliri elde etti. Bu sayede orta sahaya Barios ve savunmaya Rakitsky’yi transfer ettiler.
Kuzyaev’in sakatlığı, durumu biraz karmaşık hale getiriyor. Kendisi takımın önemli isimlerinden biri. Merkez orta sahada oynuyor. O olmadan Zenit zorlanır. Kokorin ise resmi görevliyi yaralama suçundan dolayı cezaevinde ve ne zaman serbest kalacağını kimse bilmiyor.
Takım, Dzyuba’nın performansına bağlı durumda. Dzyuba iyiyse takım da iyi. Zenit son resmi maçını bir ay önce oynadı. Bu yüzden son durumu ve özellikle kondisyon seviyesi ile ilgili bir şeyler söylemek zor. Bence bu nedenle ilk maçta sıkıcı bir 0-0 mücadelesi izleyeceğiz.”

Yazarlar