Milli Takım Hedef zirve haydi Türkiye

Hedef zirve haydi Türkiye

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası'na katılma yolunda kader maçına çıkıyor. Hırvatistan'ı devirdiği Eskişehir'de İzlanda ile kozlarını paylaşacak olan Ay-Yıldızlılar zaferden başka bir şey düşünmüyor.

Hedef zirve haydi Türkiye

Türkiye bugüne kadar İzlanda ile oynadığı 10 maçın sadece 2’sini kazanabildi. Milliler 9’u resmi biri özel olmak üzere 10 maçta 6 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı, 2 maç berabere bitti. İki ülke milli takımları 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde aynı grupta yer aldı.

Haberin Devamı

Milliler, 13 Ekim 2015’te gruptaki son maçında Konya’da ağırladığı İzlanda’yı son dakikada Selçuk İnan’ın frikikten attığı golle 1-0 yenerek en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini almıştı.

Emre’nin onur günü
Emre Belözoğlu, A Milli Takımımız’ın bugün İzlanda ile oynayacağı zorlu maçta görev alması halinde, 94 kez ay-yıldızlı formayı giyen Tugay Kerimoğlu’nu geride bırakacak. Ukrayna maçında üç yıl sonra A Milli Takım’a dönen 37 yaşındaki futbolcu 94. kez forma giyerek, 5. basamakta yer alan Tugay Kerimoğlu’nu yakalamıştı.
Emre son Hırvatistan karşısında ise 90 dakika yedek beklemişti. Tecrübeli futbolocu geride kalan 94 milli maçta 9 gol attı.
Hedef zirve haydi Türkiye
552. mücadele
A Milli Takımımız 94 yıllık tarihinde 552. maçını İzlanda ile oynayacak. Ay-yıldızlılar geride kalan 551 karşılaşmada 209 galibiyet ve 127 beraberlik elde ederken, 215 defa yenildi. Rakip fileleri 725 kez havalandıran milliler kalesinde 796 gol gördü.
Cezalı Hakan’ın yerine Belözoğlu
Antalya kampını tamamlayan A Milli Takımımız dün öğle saatlerinde özel bir uçakla Eskişehir’e gitti. Ay-yıldızlılar, İzlanda maçının son provasını Yeni Eskişehir Stadı’nda gerçekleştirdi. Milli futbolcular, Teknik Direktör Mircea Lucescu yönetimindeki idmanda ısınma hareketleri ve pas çalışmasının ardından çift kale maç oynadı. Lucescu’nun yalnızca 15 dakikalık bölümü basına açık olan antrenmanda İzlanda maçının taktiği üzerinde durduğu ve oyuncularına uyarılarda bulunduğu aktarıldı. Grupta son olarak Hırvatistan’ı 1-0 yendikleri maçın 11’ini bozmak istemeyen Rumen hocanın, sarı kart cezalısı olan Hakan Çalhanoğlu’nun yokluğunda Emre Belözoğlu’na forma vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Halldorsson yetişiyor

İzlanda dün öğle saatlerinde Yeni Eskişehir Stadı’nda yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Heimir Hallgrimsson yönetiminde koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanın taktik çalışmayla sona erdiği ifade edildi. İzlanda’da sakatlığı düzelen kaleci Thor Halldorsson’un ilk 11’de forma giyebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Haydi Finlandiya kap puanı Kosova!
2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda bugün çok kritik iki maç daha oynanacak. Lider Hırvatistan evinde Finlandiya’yı konuk ederken, 4. sıradaki Ukrayna ise deplasmanda sonuncu Kosova ile karşılaşacak. Hırvatistan ve Ukrayna’nın olası puan kayıpları, İzlanda’yı mağlup etmemiz halinde Milli Takımımız’a Dünya Kupası yolunu açacak.
2018 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde günün programı ise şöyle:
D Grubu: 19.00 Gürcistan-Galler, 21.45 İrlanda-Moldova, 21.45 Avusturya-Sırbistan.
G Grubu: 21.45 Liechtenstein-İsrail, İtalya-Makedonya, İspanya-Arnavutluk.