Fenerbahçe Hem taraftar hem kalite!

Hem taraftar hem kalite!

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dirk Advocaat, Fenerbahçe'nin ihtiyaçları ve problemlerin çözümü için net bir yorum getirdi.

Hem taraftar hem kalite

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin hocası, kadroda sorunlar olduğunu, farklı tarzda isimlerin takıma katılması gerektiğini belirtti, taraftarın maça gelmemesi konusunda ise “Taraftar sayısının oyunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta taraftarlar galibiyet ister. Kim ne isterse düşünebilir bu konuda, umrumda değil” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, son dönemdeki çıkışa rağmen ligde istenilen noktada olunmaması için geniş bir değerlendirme yapıp, “Öncelikle, şunu belirtmemiz lazım. Biz maçları 5-10 bin kişiye oynuyoruz. Sezona bakarsak bu durum en az 5-10 puan götürür. Bugün az olsa bile taraftar, destek çok iyiydi, takımımıza itici güç oldular. Gerçekçi olursak kadromuzda bazı sorunlar var. Kim oynamalı noktasında sorunlar var. Ama biz birlikte iyi işler çıkardık. Beşiktaş ligin en iyi takımı ve biz deplasmanda onlarla oynayacağız gelecek hafta. Yine Beşiktaş’a zorluk çıkaracağız. Bu takım elinden geleni yapıyor. Ancak bu kadronun bazı farklı oyunculara, farklı tarzda isimlere ihtiyacı var. Bana belki katılmayabilirsiniz ama kadro konusunda haklıyım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hem taraftar hem de kadro kalitesine değinen tecrübeli çalıştırıcı, bu noktaların çok önemli olduğuna değinip, “Deplasmanda aslında çok fazla puan almayı başardık. Hatta iç sahadan daha iyi olduk. 30-40 bin kişinin önünde oynamak farklıdır. Bu çok önemlidir. Beşiktaş mesela bunu yapıyor. Üst düzey takımlar bunu yapmalı. Hakemi etkilersiniz, rakibi etkilersiniz. Ancak iyi bir nokta var, bizim takımımız pes etmiyor. Gelecekte bu takımın kaliteye ihtiyacı var” yorumunu yaptı.

Hollandalı hoca, taraftarın maça gelmemesinin oyunla alakalı olmadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

‘Kazanana taraftar gelir’

“Taraftar sayısının oyunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta taraftarlar galibiyet ister. Kim ne isterse düşünebilir bu konuda, umrumda değil. Kazanan takıma gelir taraftar. Biz son 11 maçta sadece 1 maç kazanamadık. İyi oyun güzeldir, herkes ister. Taraftara biz istedikleri galibiyetleri sunuyoruz. Ben de futbolcuydum. Arkanızda taraftar varsa, bu çok farklı oluyor. Bizim ihtiyacımız da bu. İngiltere’de de böyledir. Biz kötü oynuyor olsaydık, Manchester United ve Feyenoord’un grubunu lider tamamlamazdık. Türkiye’de de çok iyi takımlar var. İstediğimiz sayıda taraftar gelirse, takımlar buradan çok zor çıkar. 10 bin kişi bile burada çok iyi destek verdi. Bu sayı 40 bin kişi olursa farklı olur.”

Haberin Devamı

Başarı reçetesi

Dirk Advocaat, sezon sonunda nasıl başarılı sayılacaklarına dair açıklamalar yaptı. Hollandalı hoca, ligde 2.’lik ve Türkiye Kupası zaferlerinin başarı sayılacağını aktarıp,”Bu konuyla ilgili hiçbir şüphem yok. Kadromuzu biliyorum, şartları biliyorum, kalitemizi biliyorum. 2. olur ve kupayı da alırsak, teknik heyet ve takım olarak çok iyi bir iş başarmış oluruz” dedi.

‘Fenerbahçe’de olmama kızmışlardır’

Hollanda Milli Takımı konusunda henüz somut bir anlaşma olmadığını vurgulayan Dirk Advocaat, eğerlerle yorum yapmayacağını söyledi. Ancak bazı oyuncuların kendisini istemediğine dair çıkan haberlere ve Wesley Sneijder’in de bu düşüncede olduğu iddialarına esprili bir yaklaşımda bulunan Advocaat, “Belki de Fenerbahçe’de olmama kızmışlardır” diye konuştu.

Yazarlar