Diğer "Hep beraber kıtaları aşalım"

"Hep beraber kıtaları aşalım"

10.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone 39. İstanbul Maratonu fuarı kapılarını açarken, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, organizasyonun daha da büyüyeceğini söyledi.

Hep beraber kıtaları aşalım

Çocuklar için koşacaklarını vurgulayan Başkan Uysal, “Organizasyonumuz kıtalar arası yapılan tek maraton özelliği taşıyor. Bütün İstanbulluları maratona bekliyorum. Beraberce bir kıtadan diğerine geçelim” dedi.

Haberin Devamı

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı yapıldı. Organizasyona İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy katıldı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 1978’de 34 kişiyle gerçekleşen maratonda hafta sonu 100 binin üzerinde katılım beklediklerini vurgulayarak, “Bu sene çocuklar için koşuyoruz. Maratonumuz iyi bir noktaya geldi. Ama tam istenen yere gelmek için gayret etmemiz gerekiyor. 1995 yılında Cumhurbaşkanımız, belediye başkanıyken bu maraton uluslararası tescile kavuştu ve gelişmeye devam etti. Bu devam edecek ve New York Maratonu’nun seviyesine geleceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kıtalar arası yapılan tek maratona sahip olduklarını da sözlerine ekleyen Uysal konuşmasını şöyle noktaladı: “Bir kıtadan diğer kıtaya koşuyoruz. Bütün İstanbulluları maratona bekliyorum. Beraberce yürüyerek, koşarak bir kıtadan diğerine geçelim. Bizler de orada olacağız. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise İstanbul Maratonu’na destek olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Organizasyonun 6. kez Vodafone ismiyle koşulacağını hatırlatan Aksoy, “4 kez de yarı maratona sponsora olmuştuk. Katılımcıların artmasından dolayı mutluyuz. Bu yılki maratonu çocuklar için koşacağız. İlk bin çocuğumuza da maraton sonunda kodlama eğitimi vereceğiz. Gençlerimizin, çocuklarımızın, teknolojiyi sadece tüketen değil üreten de olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Rekor bekliyoruz’
Spor İstanbul Genel Müdürü Özbayraktar açılan fuar ve parkurdaki değişiklikleri anlattı. Özbayraktar, “Fuarımız geç kayıt imkanı sağlıyor. Bin 500 kişilik bir ek kontenjan verdik. Herhangi bir STK’ya 40 lira bağışta bulunanlara kayıt imkanı sağlıyoruz. Parkurda da değişiklikler yaptık. 15 kilometre bitişimizi Yenikapı alanına aldık. 42 kilometrede 86 elit atlet yer alacak. Parkur rekoru bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar