Fenerbahçe "Hepimiz Fenerbahçeliyiz"

"Hepimiz Fenerbahçeliyiz"

11.04.2013 - 19:12 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fenerbahçe maçı için Roma'ya geldi.

Hepimiz Fenerbahçeliyiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde bugün oynanacak Lazio - Fenerbahçe maçı için Roma'ya geldi. Çiçek, "Bugün hepimiz Fenerbahçeliyiz" dedi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve beraberindekilerle birlikte Roma'nın tarihi meydanlarını gezen Cemil Çiçek, çay molası sırasında DHA'nın karşılaşmaya ilişkin sorusunu yanıtladı. Sadece sarı-lacivertli takım açısından değil, Türkiye açısından da önemli bir maç olduğunun altını çizen Çiçek, "Başka takımlardan olsa bile bugün herkes Fenerbahçeli. Nasıl ki iki gün evvel ya da bir önceki maçta herkes Galatasaraylıysa bugün de Fenerbahçeli. Bu nedenle Türkiye bakımından önem arz ediyor. Sadece tur atlamakla kalmayacağız, Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemlidir" dedi.

Sporun sadece spor için yapılmadığını vurgulayan Çiçek, "Bu, hem istihdam, hem turizm hem de tanıtım açısından önemli bir sektör. İnanıyorum ki bu maçı hem Türkiye'den, hem de dünyadan milyonlarca insan seyredecek. Böylece Türkiye hakkında bir bilgi elde edecek, hafızaları tazeleyecek. Türkiye'nin tanıtımı olacak. O nedenle meseleye biraz daha geniş açıdan bakmak lazım" diye sözlerini sürdürdü.

"İnşallah tur atlayacağız" diyen Çiçek, "Şartlar olumlu gözüküyor, ama bu maçtır ve yine de tedbirli olmakta, işi sıkı tutmakta fayda var. Onun için inşallah buradan sevinçle döneriz diye temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.