Diğer Her şeye rağmen Ewan!

Her şeye rağmen Ewan!

20.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yağmurlu ve soğuk bir havada düşük tempoyla koşulan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Balıkesir-Bursa arasındaki dördüncü etabını, Avustralyalı bisikletçi Caleb Ewan kazandı

Her şeye rağmen Ewan

MUSTAFA ANIKLI

Haberin Devamı

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabını, Lotto Soudal takımının Avustralyalı bisikletçisi Caleb Ewan kazandı. Balıkesir ile Bursa arasındaki 194.3 kilometrelik parkurda düzenlenen etapta, 5 saat 21 dakika 38 saniyelik derecesiyle 24 yaşındaki bisikletçi birinciliği elde etti.

Etkili rüzgar karşısında son derece düşük bir tempoda koşulan, 116 sporcunun katıldığı dördüncü etapta Ewan’ın ardından Nippo-Vini Fantini-Faizane takımının İspanyol sporcusu Juan Jose Lobato ikinci, Bora-Hansgrohe ekibinin İrlandalı bisikletçisi Sam Bennett ise üçüncü sırada yer aldı. Starta gelen sporcuları kapalı ve yağışlı bir havanın yanında bir de soğuğun karşılaması, mücadeleyi iyice zorlu bir hale getirdi. Etap boyunca sert ve rüzgarlı havanın yanında soğukla mücadele eden sporcular bu uzun etapta epey zorlandılar. Bu sonuçların ardından 16 saat 25 dakika 42 saniyelik süresiyle genel klasman liderliğini sürdüren Bennett, turkuaz mayoyu giymeye devam edecek. İrlandalı sporcu, aynı zamanda en iyi sprintere verilen yeşil mayoyu da korudu.

Haberin Devamı

TUR 2019, bugün Bursa ile Kartepe arasındaki 164,1 kilometrelik beşinci etapla devam edecek. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21 Nisan Pazar günü İstanbul’da son bulacak. Dünyadaki tek kıtalararası bisiklet turuna katılan sporcular, altı etap boyunca toplam 993,4 kilometre pedal çevirecek.

Feritcan’dan ‘beyaz’ başarı
Etabın 69.5. kilometresinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Prim kapısı geçildi. Kaçış grubunda bulunan Türk Milli Takımı’ndan Feritcan Şamlı, çizgiyi birinci geçerken, bir yerde Beyaz Mayo’nun gerçek sahibi olma yolunda büyük iş yapmış oldu. Turkish Airlines sponsorluğundaki Kırmızı Mayo’yu turun başında beri taşıyan SVB-Sport Vlaanderan Takımı’ndan Thimo Willems 17.9. kilometrede gerçekleşen tırmanış kapısını da birinci geçti ve bugünkü Bursa- Kartepe etabında da kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı.