Euro2016 Her yerde kaptanlar

Her yerde kaptanlar

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzlanda’nın EURO 2016’da gösterdiği takım olgusu herkese örnek oldu. Yurt dışına giden oyuncular bulundukları takımlarda en az 1 yıl sonra kaptanlık bandını koluna takıyor.

Her yerde kaptanlar

EURO 2016’da takım halinde oynayan ve bu başarısıyla örnek olan İzlanda, bunu tesadüfen sağlamadı. Ülkede küçük yaşlardan itibaren futbolculara verilen eğitim ve tarihi bir gerçeklik bugünkü tablonun temelini oluşturuyor.

Haberin Devamı

İzlandalı futbolcular yurt dışında oynadıkları takımlarda en az 1 sene sonra kaptanlık bandını takıyor. Bu konuda da hepsine örnek gösterilen bir isim var. 1984’te Bundesliga’da Stuttgart ile şampiyonluk kazanan ve bunu kaptan olarak başaran Asgeir Sigurvinsson, aynı yıl ligin de en iyi futbolcusu seçilmişti.

Bu örnekten yola çıkan İzlanda Futbol Federasyonu’nun eğitim programında ‘kaptanlık’ vurgusu bulunuyor. Bu zamana kadar da başta Chelsea’de kaptanlık yapan Eidur Gudjohnsen olmak üzere 16 farklı futbolcu yer alıyor.

Futbol aşığı ülke

İzlanda’nın başarısında öne çıkan bir diğer faktör de futbola duydukları aşk. 330 bin sınırındaki nüfusun yüzde 3’ü şu anda Fransa’da bulunuyor. Ayrıca futbol İzlanda’da en popüler spor ve bunu EURO 2016’da gösterdiler. Zira sadece İngiltere-Galler maçı ülkede yüzde 99.8 oranında reyting yakaladı ve tarihe geçti.

Haberin Devamı

İzlanda taraftarları başkent Reykjavik’te özel danslarıyla İngiltere zaferini kutladı.

Her yerde kaptanlar

Yazarlar