Galatasaray Her yol seçime çıkıyor

Her yol seçime çıkıyor

16.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da camia Başkan Dursun Özbek'e baskı yapıyor, ya revizyon ya da istifa için bastırıyor.

Her yol seçime çıkıyor

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten tecrübesiz ve genç yöneticilerini tasfiye etmesini bekleyen sarı-kırmızılı camia, bu nedenle sandığı gösterecek. Başkanlığa devam etmesi durumunda yeni bir ekip kurması istenen Özbek’e ancak bu şekilde düzlüğe çıkabileceği belirtilecek.

Son dört yılda 4 ayrı yönetim ve başkan gören Galatasaray, 5. yıla da seçim atmosferinde girecek. Beşiktaş’a kaybederek henüz 15. haftada zirveyle arasındaki puan farkı 9’a çıkan sarı-kırmızılılarda alınan yenilgiden çok, ortaya konulan futbol camiayı ve taraftarı endişelendirdi.

Galatasaray’ın ileri gelenleri, harekete geçti, kötü gidişata son vermek için düğmeye bastı. Eski başkanlar, yöneticiler ve kulüp üyeleri, geçtiğimiz günlerde kesinlikle seçime gitmeyeceğini açıklayan Başkan Dursun Özbek’in önüne iki seçenek koyacak.

Haberin Devamı

6 ay önce kulübe başkan olan Dursun Özbek’ten ilk planda tecrübesiz ve genç yöneticilerin tasfiye edilmesini isteyen Galatasaray’ın ileri gelenleri, başkandan devam etmesini ama ekibinde de revizyona gitmesini isteyecek. Özbek’in de yöneticilik deneyiminin çok az olduğunu düşünen Galatasaray eski başkan ve idarecileri, yeni liste ile deneyim sorununun ortadan kalkacağı görüşünde...

Peki Özbek bunu kabul etmezse ne olacak? Kulübün ileri gelenleri, bu sorunun yanıtı olarak da Adnan Polat dönemini gösteriyor. Haldun Üstünel ile Cemal Özgörkey’in istifaları ve sonrasında yaşanan süreci örnek veren sarı-kırmızılılar, 6 ayda Cüneyt Tanman ve Tayfun Demir’in istifasıyla iki fire veren Dursun Özbek’in ekibinde de kopmalar olabileceği ve böyle bir durumda zorunlu seçimin kaçınılmaz olacağına dikkat çektiler. Ancak bu durum, son çare olarak yedekte tutuluyor.

Özbek’ten hodri meydan

Galatasaray’da dün gerçekleşen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek seçime gitmeyeceğini yineledi. Özbek, “Çok istiyorlarsa gitsinler imza toplasınlar” diyerek adeta muhalefete “Hodri meydan” dedi.

Beşiktaş maçından sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki olaylar da masaya yatırılırken konuyla Başkan Özbek’in bizzat ilgilendiği öğrenildi. Yöneticiler ise olayları “Provokasyon” olarak yorumladı.

Yazarlar