Skorer Hertha Berlin'in teknik direktörü Galatasaray'ı övdü...

Hertha Berlin'in teknik direktörü Galatasaray'ı övdü...

01.12.2008 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Hertha Berlinin teknik direktörü Galatasarayı övdü...

Galatasaray’ın UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu’nda 3 Aralık çarşamba günü oynayacağı Alman Hertha BSC Berlin takımının İsviçreli teknik direktörü Lucien Favre, Galatasaray’ın iyi oyunculara sahip bir takım olduğunu söyledi.
Favre, bugün takımının antrenmanından sonra yaptığı açıklamada, Galatasaray maçına Alman ligindeki takımlara karşı hazırlandıkları gibi hazırlandıklarını belirterek, "Ancak UEFA Kupası’nın yine de farklı özelliği var. Yarışta kalmak için kazanmamız lazım. Galatasaray’ın Avrupa’da büyük bir ismi var. Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya alışıklar" dedi.
Milan Baros gibi oyunculara yönelik özel bir taktiği olup olmadığı yönündeki bir soruya karşılık da Favre, oyuncular için özel bir taktikleri olmadığını ifade ederek, "Galatasaray’ın iyi bir takım olduğunu ve iyi oyunculara sahip olduğunu biliyorum" şeklinde konuştu.
Favre, 2-3 oyuncunun nezle olduğunu, bu oyuncuların çarşamba günü oynayıp oynamayacaklarının henüz belli olmadığını, ligde cumartesi günü FC Schalke 04 ile de önemli bir maçları olduğunu ifade etti.
Hertha BSC Berlin’in takım kaptanı Arne Friedrich, Galatasaray karşılaşmasının kendileri için zor bir maç olacağını belirterek, "Yarışta kalmak için kazanmamız lazım. Türk takımlarıyla tecrübem olduğunu söyleyebilirim. Son olarak Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli takımına karşı oynadım. Teknik olarak çok iyiler. Yürekten oynuyorlar" şeklinde konuştu.
Stadın 3’te 2’sinin Türk seyircilerle dolu olacağını ifade eden Friedrich, bunun kendileri için bir deplasman maçı gibi olacağını sözlerine ekledi.
Galatasaray takımının kaliteli oyuncuları bulunduğunu kaydeden Friedrich, "Rakibimize büyük saygımız var. Ancak yarışta kalmak için 3 puana ihtiyacımız var" dedi.
Hertha BSC Berlinli oyuncu Josip Simunic de maçın sezonun en önemli maçı olacağını belirterek, "Maçı kazanmak için her türlü çabayı harcayacağız. Galatasaray’a karşı bu gerçekten de zor olacak. Galatasaray çok iyi bir takım. 3 puan almaya çalışacağız" diye konuştu.
Galatasaray’ın dün oynadığı karşılaşmayı izlediğini ve Baros’un 3 gol attığını bildiğini ifade eden Simunic, Hertha’nın da ligde başarılı olduğunu sözlerine ekledi.
Hertha BSC Berlin tarafından yapılan açıklamada da Galatasaray maçı için 58 bin biletin satıldığı, Galatasaray taraftarlarının yer alacağı misafir bölümünde hala binin üzerinde boş yerin bulunduğu belirtildi.
Hertha’nın menajeri Dieter Hoeness de "B.Z" gazetesine yaptığı açıklamada, Galatasaray maçının kendileri için bir final maçı olacağını belirterek, karşılaşmanın, hak ettiği seyirci kalabalığını bulduğunu söyledi.
Berliner Morgenpost gazetesi, Galatasaray’da oynayan Hakan Balta’nın eskiden Hertha’nın genç takımında oynadığı hatırlatılarak, Sofian Chahed ile olan yakın dostluğu anlatıldı.
Berliner Kurier gazetesi, hem Galatasaray’da, hem de Hertha BSC Berlin’de oynayan ve daha sonra bir süre başkent ekibinin teknik direktörlüğünü yapan Falko Götz’ün karşılaşma hakkındaki değerlendirmelerine yer verdi.
Götz, gruptan çıkabilmesi için Hertha’nın galip gelmesini umduğunu, stada gelen seyircilerin yarısının Galatasaray’ı destekleyeceğini söyledi.
Galatasaray’da yeni oyuncuların bulunduğunu ve ligde zirveden biraz uzakta bulunduklarını, bunun, taraftarların beklentileriyle örtüşmediğini ifade eden Götz, Hertha’nın ise defansta iyi durduğunu ve oyun organizasyonunu iyi yaptığını kaydetti.

Yazarlar