Milli Takım "Hiçbiri mucize veya şans değil"

"Hiçbiri mucize veya şans değil"

15.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA’nın özel davetlisi olarak İsviçre’de Pro Lisans Kursu Değişim Programı’na katıldı.

Hiçbiri mucize veya şans değil

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA’nın özel davetlisi olarak İsviçre’de katıldığı Pro Lisans Kursu Değişim Programı’nda; İspanya, Slovakya, Slovenya ve Norveç futbol federasyonlarının en üst düzey teknik direktör adaylarına tecrübelerini aktardı. Terim, Cenevre’deki organizasyonda UEFA Antrenör Eğitim Departmanı Başkanı Frank Ludolph’un sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Başarı için çok çalışıp, iyi bir lider olmak ve iyi bir ekip kurmak gerektiğini kaydeden Fatih Terim, “Futbolda şansa ve mucizeye yer yoktur. Yaşanan her şeyin bir sebebi, hazırlayıcı faktörleri ve sonuçları vardır. Bizim Galatasaray’da ve milli takımda elde ettiğimiz hiçbir başarı şans da mucize de değildi. Son düdük çalmadan mücadele de umut da bitmez. Bunu en iyi 2008 Avrupa Şampiyonası’nda gösterdik sanırım. Kişiliksiz oynayıp galip gelmektense, kişilikli oynayıp farklı mağlubiyeti yeğlerim. Futbolda şans diye bir şey yoktur. Bu fırsat geldiğinde becerikli davranmakla karıştırılır” ifadelerini kullandı.