Basketbol Hido ile yedekti, kahraman oldu!

Hido ile yedekti, kahraman oldu!

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

NBA’de Hidayet Türkoğlu ile birlikte benchte otururken, bir anda Avrupa’nın en önemli oyuncusu haline gelen Ekpe Udoh’un kariyeri iki yılda değişti.

Hido ile yedekti, kahraman oldu


Final Four’un MVP’si seçilen Udoh’un Fenerbahçe forması ile sağladığı gelişim de gecenin önemli konularındandı.

NBA’de Hidayet Türkoğlu ile birlikte benchte otururken, bir anda Avrupa’nın en önemli oyuncusu haline gelen Nijerya asıllı ABD’linin transfer dönemindeki süreç konuşuldu. Halen Anadolu Efes’te forma giyen Dunston ile Udoh arasında seçim yapmakta zorlanan ve Obradovic’in de çelişki yaşaması nedeniyle bir türlü net karar veremeyen Fenerbahçe’de, Genel Menajer Maurizio Gherardini ve o dönemki yardımcısı Ömer Onan, Udoh’ta karar kılmış ve bu transferin gerçekleşmesi için ısrarcı olmuştu.

NBA’deki hayal kırıklığının ardından bir maçlık İsrail macerası dışında ilk kez ABD dışında basketbol oynamaya çıkan Udoh’un yükselişinde, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic başrol oynadı.

Udoh’a çok güvenen Obradovic, neredeyse 1 sezon hiç forma şansı bulamayan oyuncusuna birçok maçta 30 dakikanın üzerinde şans verdi. Obradovic, dün basın toplantısında ise Udoh için “25 yıllık kariyerimde bu kadar yüksek konsantrasyonla oynayan başka bir oyuncu görmedim.” diyerek oyuncusunu övmüştü.

Ekpe Udoh, Avrupa Ligi’nde sezonu ribaunt ve blok kralı olarak tamamladı. Tecrübeli oyuncu, 7.8 ribaunt ve 2.2 blok ortalamasıyla sezonu bu istatistiklerde zirvede bitirdi. ABD’li pivot, 20.7 verimlilik puanıyla Unics Kazan’dan Keith Langford ve CSKA Moskova’dan Nando De Colo’dan sonra üçüncü sırayı aldı. Udoh, bu istatistikleriyle Avrupa Ligi’nde sezonun en iyi ilk 5’ine de seçilme başarısı gösterdi.

Yazarlar