Trabzonspor Hırvat gazeteci, Trabzon - Beşiktaş maçının havasını kokladı! '40 bin fanatik'

Hırvat gazeteci, Trabzon - Beşiktaş maçının havasını kokladı! '40 bin fanatik'

17.09.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

Trabzon'a gelen Hırvat gazeteci Beşiktaş maçı öncesi bordo-mavililer ile ilgili izlenimlerini aktardı. Teknik direktör Bjelica ve yardımcılarıyla da buluşan Alen Lesicki: "Her antrenmanda her detayı kaydeden üç kulüp fotoğrafçısı var. Karşılaştırma yapmak gerekirse Dinamo Zagreb'in bir tane yok." ifadelerini kullandı.

Hırvat gazeteci, Trabzon - Beşiktaş maçının havasını kokladı 40 bin fanatik

Trabzonspor-Beşiktaş maçı öncesinde Hırvat bir gazeteci Türkiye'ye gelerek bordo-mavililerdeki atmosferi kokladı. Teknik direktör Nenad Bjelica ile bir araya gelen Germanijak muhabiri Alen Lesicki, tesisleri gezerek izlenimlerini aktardı:

Haberin Devamı

"Trabzonspor burada bir dinden daha fazlası. Türkiye'deki futbol taraftarları genel olarak kendi mizaçları ve takımlarına bağlılıklarıyla tanınırlar. Ancak bunun ne kadar yoğun olduğunu ancak olay yerinde şahit olduğunuzda anlıyorsunuz."

"Her oyuncuya ve antrenör ekibinin her üyesine kullanması için kişisel bir araba verilmiş. Aynı model, aynı renk... Ve tesislerin kapısından geçtiklerinde, sürekli bekleyen taraftarlarla karşılaşıyorlar. Bazıları imza istiyor, bazıları fotoğraf istiyor. Tüm arabalar aynı olduğundan, bir yardımcı antrenör mü, takım analisti mi yoksa Benkovic, Visca veya Bakasetas gibi yıldızlardan biri mi olduğunu bilmeden, geçen her arabanın önüne atlıyorlar."

Hırvat gazeteci, Trabzon - Beşiktaş maçının havasını kokladı 40 bin fanatik

"Antrenmanlar, Bjelica yönetiminde Dinamo Zagreb'de izlediğimiz binlerce antrenmandan çok da farklı değil . Kimin ne yaptığını, kimin hangi segmentten sorumlu olduğunu tam olarak bildiğiniz yoğun bir buçuk saat. Egzersizler güzel bir atmosferde ve bol kahkahalı bir ortamda yapılıyor. Ortadan bir şut, ardından kanattan iki orta; her iki tarafta bir tane. Eğer oyuncular üç golü de atarsa, diğer herkesin şınavları da peşinden geliyor. Bjelica da beş şınav çekmekte bir sakınca görmüyor."

Haberin Devamı

"Her antrenmanda her detayı kaydeden üç kulüp fotoğrafçısı var. Karşılaştırma yapmak gerekirse Dinamo Zagreb'in bir tane yok.
Eğitimin tamamı boyunca havada her detayı yakalayan bir drone bulunuyor. Tesisler havaalanına sadece 10 metre uzaklıkta olmasına rağmen Trabzonspor'un kullanım izni var. Eğitim biter bitmez analiz başlıyor, her detay düşünülüyor ve sonraki aksiyonlar buna göre planlanıyor."

"'Boş durmak yok. Her an kimin ne yaptığını biliyorsun. Herkesin kendine göre bir görevi ve sorumluluğu var. Herkes son derece senkronize ve bu takımın en büyük gücü de bu' diye ev sahipleri bana açıklıyorlar."

"Antrenman bitiminde oyuncular, herkesin kendi odasının bulunduğu kulüp otelinde dinlenebilir, ardından ortak öğle yemeği yiyip evlerine gidebilirler. Birinci ekibin çalışmalarında görev alan kişilerin ofislerinin bulunduğu ana binaya doğru yola çıktık. Büyük oda yardımcı antrenörlere ait. Duvarlarda ve tahtalarda egzersizler için planlanmış eylemlerin olduğu sahalar ve oyuncuların ve rakiplerin izlendiği geniş bir ekran var. Teknik direktörün, analistin ofisi var... En üst katta Nenad Bjelica'ya ait geniş bir oda var."

Haberin Devamı

"Trabzonspor teknik direktörünün odası işi için kullandığı yaklaşık iki yüz metrekarelik zevkli bir şekilde dekore edilmiş alan. Duvarlarda kulübün tarih boyunca sizi motive eden büyük başarılarının fotoğrafları var. Maçların oynandığı devasa bir televizyon... Nenad Bjelica, transfer döneminin sonunda birçok ciddi oyuncunun bu ofise gelmesini sağladı."

"Stadyumun oraya gidince biraz sonra bilet satışındaki kalabalığı fark ediyoruz. Cumartesi günü öğle saatlerinde Beşiktaş'la oynanacak derbi için 36 bin bilet satıldı. Tamamı Pazar akşamına kadar tükenecek. 'Kazanırsak kutlamanın nasıl olduğunu göreceksiniz. Kesinlikle bunu henüz görmediniz. Burada Trabzonspor dindir' sözleriyle yeni arkadaşımız bizi pazar akşamı zamanın duracağı stadyumdan uğurluyor."

Haberin Devamı

"Trabzon'da mali açıdan İstanbul'daki daha güçlü kulüplerle rekabet edemeyeceklerinin farkındalar ama sahada 11'e karşı 11 olursa Trabzonspor'un arkasında 40 bin fanatik olacak! Ve Hırvatistan'dan bir gazeteci!"

Yazarlar