Fenerbahçe Hollanda Van Persie’yi konuşuyor

Hollanda Van Persie’yi konuşuyor

01.03.2018 - 11:57 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’den ayrılarak eski takımı Feyenoord’a dönen Robin Van Persie, uzun süren tutukluğunu üzerinden attı.

Hollanda Van Persie’yi konuşuyor

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den ayrılarak eski takımı Feyenoord’a dönen Robin Van Persie, uzun süren tutukluğunu üzerinden attı. Rotterdam ekibinde yeniden forma giren ve performansı her geçen gün artan deneyimli forvet, gollerini birer birer sıralamaya başladı.

Feyenoord’da 3, toplamda 300

Ligde forma şansı bulduğu ilk beş maçta hep sonradan oyuna giren yalnızca 80. dakikalardan sonra şans bulan Hollandalı futbolcu, ilk 11’de çıktığı ilk maç olan Heracles karşısında fileleri havalandırdı. 34 yaşındaki golcü dün bu kez kupa maçında Willem’e karşı ilk 11 fırsatı buldu. İkinci kez ilk 11 şansı bulduğu maçta da skor tabelasına etki ederek, Groningen maçındaki golle birlikte toplamda üçüncü golüne imza attı. Bu, kariyerinin 300. golü oldu.

Haberin Devamı

‘Van Persie’yi izlerken keyif alıyorum’

Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst maçın ardından yaptığı konuşmada futbolcusuna övgüler yağdırdı. Feyenoord çalıştırıcısı “Elbet tüm takımdan keyif alıyorum ancak Van Persie’yi izlerken ayrı bir keyif alıyorum. O topu ayağına alışı ve takımı harekete geçirişi, tam da bize lazım olan şey. Kendisine bundan böyle daha çok ilk 11’de şans vermeyi düşünüyorum” dedi.

Taraftar kendisinden memnun

Feyenoord Teknik Direktörü’nün ‘Van Persie’yi izlemekten keyif alıyorum’ sözleri üzerine, Hollanda’da internet sitelerinde de ‘Siz de Van Persie’den keyif alıyor musunuz?’ sorulu bir anket yapıldı. Katılımcıların yüzde 76’sı bu soruya ‘evet’ yanıtını verdi. Öte yandan sosyal medyada da Hollandalı futbolseverlerin futbolcunun yeniden ülkeye dönmesi ve performansından duydukları memnuniyeti dile getirdikleri görüldü.

Van Hooijdonk: RVP pozitif enerji getirdi

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Van Hooijdonk, Voetbal International’deki köşesinde futbolcunun performansından bahsetti. Kendisi de sarı-lacivertli formayı giymesinin yanında eski de bir Feyenoordlu olan Pierre van Hooijdonk “Takımda her şey yolunda gidiyor. Robin van Persie’nin dönüşü pozitif enerji getirdi. Kulüp içinden görüştüğüm kaynaklar oyuncunun şu an için son derece fit olduğunu söylüyor” diye yazdı.

Haberin Devamı

Algemeen Dagblad: Van Persie nefes aldırdı

Algemeen Dagblad gazetesi Willem maçı haberini ‘Van Persie Feyenoord’a tekrar nefes aldırdı’ başlığıyla verdi, Van Persie’nin hafta sonunda NAC Breda ile oynanacak maçta yeniden ilk 11’de sahaya çıkmasının sürpriz olmayacağı değerlendirmesi yapıldı. Voetbal International’deki haberdeyse “Van Persie kritik kupa gecesinde öne çıktı” ifadesi kullanıldı.

Koeman özel olarak izliyor

Van Persie’nin bu performansı, kendisine milli takım kapılarını da araladı. Hollanda Milli Takımı teknik direktörü Ronald Koeman’ın yıldız futbolcuyu takibe aldığı, hem maçlarda hem de antrenmanlarda özel olarak gidip izlediği ortaya çıktı. Futbolcu da yeniden Portakallar’ın formasını giymeye sıcak bakarken, önümüzdeki dönemde yeniden milli takıma dönmesinin şaşırtıcı olmayacağı kaydedildi.

Paltosunu fırlattı, formayı vermedi

Öte yandan dünkü karşılaşmanın ardından yıldız futbolcunun yaptığı bir hareket ayrıca takdir topladı. De Kuip Stadı’nda oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmanın bitiminde tribünlere yönelen oyuncu, üzerindeki paltoyu seyircilere fırlattı. Futbolcunun, seyircilerin üşümemesi için yaptığı belirtilen hareket için ‘Taraftara güzel jest’ nitelendirilmesi yapıldı. Paltoyu kapan taraftarların, RVP’nin formasını da istemesi dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı