Dünyadan Futbol Hollanda'da tarihi maç! Tam 13 gol birden

Hollanda'da tarihi maç! Tam 13 gol birden

04.03.2023 - 10:41 | Son Güncellenme:

Hollanda 2.Ligi'nde PEC Zwolle, Den Bosch'u konuk ettiği mücadele tarihi anlara tanıklık etti. Rakibine adeta acımayan PEC Zwolle, sahadan 13-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Hollandada tarihi maç Tam 13 gol birden

Hollanda 2.Ligi'nin 27. haftasında yeşil sahalarda ender gördüğümüz bir sonuç ortaya çıktı. Eerste Divisie'nin lideri PEC Zwolle, 18. sıradaki Den Bosch'u konuk etti.

Haberin Devamı

12 DAKİKADA HAT-TRİCK

PEC Zwolle maça öyle bir başladı ki Den Bosch adeta dondu kaldı. Henüz 2. dakikada Apostolos Vellios perdeyi açtı, 4. dakikada duble, 12'de hat-trick yaptı. Dünyanın en hızlı hat-tricklerinden birine imza atan Vellios, Den Bosch'a soğuk duş aldırdı. Ancak gollerin ardı arkası kesilmedi.

LENNART THY FIRTINASI

14'te Haris Medunjanin, 20'de Younes Taha El Idrissi, 27'de yine Apostolos Vellios ve 31'de Thomas Van den Belt fileleri sarstı ve ilk yarının sonucunu 7-0 olarak belirledi. Ev sahibi ekip ikinci yarıda da durmak bilmedi... 46'da Lennart Thy, 59'da Thomas Beelen, 62'de Lennart Thy ve 74'te yine Thy ağları havalandırdı. Alman oyuncu da ikinci yarının başında oyuna girip, 74'te hat-tricke imzasını attı.

Haberin Devamı

LİDERLİĞİ GARANTİLEDİ

89'da Thomas Van den Belt ve uzatma anlarında Dave van den Berg, kaleci Konrad Sikking'i avladı ve maçın sonunda scoreboardda yazan sonucu 13-0 olarak belirlediler. Tarihin en farklı sonuçlarından birine imza atan Zwolle 2 maç sonra kazanıp puanını 60'a yükseltti ve haftayı lider olarak kapatmayı garantiledi. 3 maçtır kazanamayan Den Bosch ise 27 puanda kaldı.

Yazarlar