Motor Sporları Hollanda'da yağmura rağmen kazanan Max Verstappen

Hollanda'da yağmura rağmen kazanan Max Verstappen

28.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollanda’da yağan yağmur ve kırmızı bayraklı çetin bir mücadeleye sahne olan yarışı kazanan Max Verstappen, art arda dokuz, toplamda bu sezon 11. zaferini elde etti.

Hollandada yağmura rağmen kazanan Max Verstappen

Formula 1’de sezonun 14. yarışı olan Hollanda Grand Prix’inde kazanan Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. İki kez pisti vuran yağmur ve kırmızı bayraklarla zorlu bir mücadelenin yaşandığı yarışa pole pozisyonundan başlayan Hollandalı sürücü, seyircisi önünde koştuğu grand prix’yi kazanarak bu sezonki 11. galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Max Verstappen bu zaferiyle birlikte Formula 1 tarihinde yeni bir rekorun ortağı oldu. Max, art arda dokuzuncu yarış zaferini kazanırken, 2013’ten bu yana Sebastian Vettel’e ait olan en çok art arda yarış zaferi rekorunda Vettel’i yakaladı. Verstappen sıradaki İtalya Grand Prix’sini de kazanırsa art arda 10’a çıkaracağı galibiyet sayısıyla rekoru bir üst aşamaya taşıyacak.

Hollanda’da Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso ikinci sırayı alırken, Red Bull’un Meksikalı pilotu Sergio Perez podyumun son basamağında kendine yer bularak üçüncülüğü aldı.

Yazarlar