Euro2016 Horoz havalara uçtu

Horoz havalara uçtu

08.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın EURO 2016’da finale uzanması ülkede büyük bir sevince neden oldu. Almanya’nın yaşadığı hayal kırıklığı da ülkedeki gazete başlıklarına yansıdı

Horoz  havalara uçtu

Fransa’nın Almanya’yı eleyerek EURO 2016’da finale yükselmesi iki ülkede de geniş yankı uyandırdı. Turnuvanın ev sahibi konumunda bulunan Horozlar’da elde edilen başarıdan dolayı büyük bir mutluluk yaşanırken, Panzerler’de ise hayal kırıklığı hakimdi.

Haberin Devamı

Fransız Lequipe gazetesi, ‘Mutluluktan uçtuk’ başlığını kullandı. Başkentin yerel basınından Le Parisien ‘Ne adım ama’ başlıklarını kullandı. Maçın oynandığı Marsilya yöresinin internet sitelerinden La Provence, ‘Fransa finali çıkmayı başardı’ ifadesine yer verdi.

Almanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, kapak fotoğrafında Bastian Schweinsteiger’a yer verdi. Oyuncunun ceza sahasında topa elle müdahale ederek penaltıya sebep olduğu pozisyonu işleyerek, “Eller yukarı, biz elendik” başlığını kullandı. Kicker’de ise “Fiyasko, şanssızlık ve Griezmann - Löw’ün on biri elendi” ifadelerine yer verildi.

Gomez’i çok aradılar

Mario Gomez’in sakatlığı nedeniyle forma giymemesi ülkenin gündemindeydi. Almanya’nın bir çok eleştirmeni, yıldız futbolcunun yokluğunun kendilerini olumsuz etkilediği yorumlarını yaptı. Sarı kart cezası nedeniyle forma giymeyen bir başka Alman oyuncu Mats Hummels de en çok eksikliğini hissettikleri ismin Mario Gomez olduğu itirafında bulundu.