Galatasaray Hoş geldin Tudor Bey!

Hoş geldin Tudor Bey!

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Riekerink Bey gitti ama Çaykur Rizespor maçında görüldü ki bir şey değişmedi: 1-1

Hoş geldin Tudor Bey

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Kayseri yenilgisiyle teknik direktörünü gönderen Cim-Bom, Karadeniz deplasmanında iki değerli puan kaybetti. 23. dakikada Podolski ile öne geçen Galatasaray, ikinci golü bulmak için mücadele etti. Ancak 75’te Özgür Çek’in frikik golüyle gelen beraberlik, sarı-kırmızılıları yıkmaya yetti.

Hafta içinde Riekerink’le yollarını ayıran ve takımı Igor Tudor’a emanet eden Galatasaray yeni hocasıyla çıktığı ilk maçta Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda bir darbe daha aldı. Oysa her şey güzel başlamıştı Rize deplasmanında... Ancak yüksek tempoyu kaldıramayan sarı-kırmızılılar son bölümde varlık gösteremeyerek 1 puana razı oldu. Tudor şunu öğrenmeli: Galatasaray skoru korumayı bilmiyor.

Haberin Devamı

11’den başlayayım. Chedjou ve Josue yeni dönemde daha ön planda olacak gibiler. Aylar sonra şans bulan Chedjou çok kritik müdahaleler yaptı. Josue ise gol pası vermek bir yana özgüvenin yerine geldiğini gösterdi.

Oyunun boyu kısaldı

Galatasaray 90 dakikaya arka tarafta dörtlü gibi gözüken ama pratikte 2-4-1-2-1 şeklinde alışık olmadığımız bir düzende çıktı. Sabri ve Linnes sürekli ön tarafa çıkarken Tudor, Riekerink döneminde 60-70 metrelerde oynanan oyunun boyunu kısalttı. Cim-Bom zaman zaman 35-40 metrede oynadı. Dönen toplar alınırken, kontra da yenilmedi. 23’te Podolski’yle gelen golde ise Alman futbolcunun ustalığı kadar Josue’nin pası da etkiliydi.

İkinci bölüm Tudor, Tolga Ciğerci hamlesiyle 4-3-3’e döndü. Linnes-Ahmet Çalık değişikliği ise defansif tedbiri artıran bir hamleydi. Ancak işleyen plan 75’te Özgür Çek’in frikik golüne kadar sürdü. Galatasaray son bölümde yorgun düşerken Tudor’dan Selçuk-Sinan hamlesi geldi.

Son bölüm kısır geçti. Yine de önce Yasin’le Galatasaray şans buldu sonra da son dakikada Rize... Sonuçta da maç 1-1 berabere bitti.

Hoş geldin Tudor Bey

Yazarlar