Galatasaray Hukuksal sorun çıkmadı! Galatasaray, Tete'yi kadrosuna kattı

Hukuksal sorun çıkmadı! Galatasaray, Tete'yi kadrosuna kattı

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, transferinde hukuki engel bulunmadığı raporları gelince Tete’ye resmi imzayı attırdı. Shakhtar ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcuya sezon başı 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro imza parası ödenecek.

Hukuksal sorun çıkmadı Galatasaray, Teteyi kadrosuna kattı

Transferin hızlı kulüplerinden Galatasaray, günlerdir beklenen Tete transferini de sonunda açıkladı. Angelino, Cedric Bakambu, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Halil Dervişoğlu transferlerini gerçekleştiren sarı-kırmızılılar, geçen yıl kadrosunda kiralık olarak bulunan Mauro Icardi’yi de geçtiğimiz günlerde bonservisiyle kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar bir süre önce İstanbul’a getirdiği Brezilyalı futbolcunun transferini de dün itibariyle sonuçlandırdı. Shakhtar Donetsk ile bu senenin sonuna kadar sözleşmesi bulunan ancak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle FIFA’nın oyunculara tanıdığı haktan faydalanarak bu kontratını tek taraflı sonlandıran 23 yaşındaki kanat oyuncusu için Cim Bom bir süredir yasal durumla ilgili inceleme yürütüyordu. Uluslararası hukuk firmalarından, transfere ilişkin yasal bir risk olmadığı yönünde raporlar ulaştıktan sonra sarı-kırmızılı kulüp transferi resmen açıkladı ve oyuncunun maliyetlerini KAP’a bildirdi.

Tam ismi Mateus Cardoso Lemos Martins olan futbolcu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada “Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın sosyal medya hesapları üzerinden transfer, genç futbolcunun sarı-kırmızılı forma ile çekilmiş görüntülerinin yer aldığı bir video eşliğinde, “Onun da tercihi Galatasaray! Türkiye’nin en büyüğüne hoş geldin Tete!” satırlarıyla duyuruldu.
Galatasaray’ın, Tete transferini işaret eden ilk paylaşımda ise Hande Yener’in ‘Bodrum’a da gittik beraber’ şarkısının seçilmesi, oyuncuyla ilgilenen ezeli rakip Fenerbahçe’ye gönderme olarak yorumlandı.

"TEKLİF ALINCA ÇOK MUTLU OLDUM"

Tete öncelikle kulübün anlaşmalı hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. Resmi imzayı atmasının ardından ise soluğu Galatasaray Müzesi’nde aldı. Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan oyuncu, “Muhteşem taraftarı olan büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklifi alınca çok mutlu oldum. Menajerime oynamak isteyeceğim bir takım olduğunu söyledim. Gollerim ve asistlerimle katkı sunmak istiyorum” dedi.

TRANSFERDE NOKTA PLANI

Galatasaraylı Zaniolo’ya talip olan son kulüp Aston Villa oldu. Satın alma opsiyonlu kiralık teklifi Cim Bom reddedince İngilizler 30 milyon euroluk bir öneri ile geldi. Bonuslu ödeme planını karşı tarafa ileten sarı-kırmızılılar, İtalyan futbolcunun satılmasıyla Rashica ve Paredes’e noktayı koymayı planlıyor.

Haberin Devamı

Rashica pazarlığında Cim-Bom 6.5 milyon euroyu gözden çıkarırken, Norwich City’nin 7.5 milyon euroya kadar inmesi ile transferin olumlu sonuçlanma beklentisi arttı. Galatasaray Paredes transferinde de sona yaklaştı.

Arjantinli futbolcunun menajeri ile Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un görüşerek transferi bitireceği öğrenildi. Roma’nın da gündemindeki oyuncu için PSG ile 6 milyon euroya anlaşılmıştı.

Yazarlar