Beşiktaş İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ı değerlendirdi!

İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ı değerlendirdi!

12.01.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın eski oyuncularından İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı ekibin ilk yarı performansını değerlendirdi..

İbrahim Üzülmez, Beşiktaşı değerlendirdi

İşte Üzülmez'in Bugün Gazetesi'ndeki değerlendirmesi;

Haberin Devamı

Türkiye Ligi’nin en fazla maç oynayan takımlarından birisi Beşiktaş. Ayrıca ilk yarı boyunca tüm maçlarını deplasmanda oynadı. Olimpiyat Stadı için kimse ‘iç saha’ demesin. Hiçbir stat, İnönü Stadı’nın atmosferini tutmaz. Dolayısıyla ilk yarının en başarılı takımı Beşiktaş’tır.

İŞİN SIRRI ARKADAŞLIK

Futbolcularla konuşuyorum, en büyük özelliklerinin arkadaşlık olduğunu söylüyorlar. Zaten bu dışarıdan da görünüyor. Aman böyle devam etsinler. Arkadaşlık, başarıya giden yolda çok önemlidir. Onları böyle kenetlenmiş görünce çok seviniyorum. Aradaki eksikler de tecrübeli abilerinin yönlendirmeleriyle tamamlanacaktır. Bilic oyuncuları, oyuncular da Bilic’i seviyor. Zaten bu arkadaşlık da ilk yarının en başarılı takımı olmalarını sağlıyor. Avrupa’da ve ligde bu sezon itibariyle bu kadar başarılı olan başka bir takım yok. Her takım bunu kaldıramayabilir. Oynayan birisi olarak söylüyorum, bir futbolcunun evindeki maç için Konya’ya gidip maç yapması, sonra Avrupa’da oynaması, gidip bir daha deplasmanda lig maçı yapması kolay iş değildir.

Haberin Devamı

OYUNCU KALİTESİ YETERLİ

Bilic açısından en büyük handikap ise İstanbul derbilerini kazanamaması. 6 derbi sonunda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı henüz galibiyeti yok. Oyuncular bunu kafalarında sorun ederler. “Anadolu takımlarını yeniyoruz ama bir tane derbi kazanamadık” derler. Buna dikkat. Öz güven kaybı oluşturabilir. Bilic derbilerde takımını daha iyi hazırlamalı. Çünkü Beşiktaş oyuncu kalitesi olarak diğerlerinden eksik değil. Bilakis coşkulu futbol olarak rakiplerinden önde. Bu pozitif yönü Bilic ortaya koyamadı. Bunun dışında eleştiremem. Devamlı deplasmanlarda oynayan bir takım. Birkaç dokunuşla şampiyonluk gelir.

GALATASARAY COŞKUYU TECRÜBEYLE YENDİ

Ben Ol­cay’ı çok be­ğe­ni­yor­dum. Ge­çen se­ne ta­kı­mın en iyi oyun­cu­su ol­du­ğu­nu te­le­viz­yon­lar­da bas bas ba­ğır­dım. Ama bu se­zon ilk ya­rı­da bek­len­ti­min çok uza­ğın­da kal­dı. Ge­çen se­ne ta­bi 60’ın üs­tün­de maç oy­na­dı. Yo­ğun tem­po­dan et­ki­len­miş ola­bi­lir. Ama Bi­lic, Ol­cay’ın per­for­man­sı­nı artır­ma­sı için onu ro­tas­yo­na sok­ma­lı. Üs­tü­ne çok gi­dil­me­me­li. Din­len­dir­mek la­zım. Çün­kü Ol­cay fi­zik ola­rak iyi de­ğil. Ge­çen se­ne böy­le miy­di, Gök­han Gö­nül­le­ri-ra­kip­le­ri yer­le­re ya­tı­rı­yor­du.

Haberin Devamı

EN DİKKAT ÇEKEN TÖRE

Gök­han Tö­re ise tam ter­si. Ta­kı­mın öne çı­kan oyun­cu­su. Şam­pi­-yon­luk yo­lun­da tec­rü­be çok önem­li­dir. Oyun­cu­lar ay­nı coş­ku için­de der­bi­ler­de de oy­nu­yor ama tec­rü­be­li oyun­cu­lar bu maç­lar­da öne çık­ma­lı. Ga­la­ta­sa­ray ma­çın­da Be­şik­taş çok kö­tü oy­na­mı­yor­du. Ama Me­lo, Sne­ij­der ve Sel­çuk’un tec­rü­be­si Ga­la­ta­sa­ray’ı o der­bi­de öne çı­kar­dı. Be­şik­taş tec­rü­be ek­sik­li­ği­ne ye­nil­di.

BJK ARTILARI

1- Beraber oynamaları ve arkadaşlık

2- Veli-Atiba ikilisinin ikinci bölgedeki müthiş oyunu

3- Demba Ba’nın takımı sahiplenmesi ve seyirciyle uyumu

BJK EKSİLERİ

1- Derbi kazanamaması ve bunun ters etkisi

2- Tecrübe eksikliğinin giderilememesi

3- Hep övgüyle bahsettiğim Olcay Şahan’ın düşüşü

Haberin Devamı

NOTLAR...

- Beşiktaşlı futbolcular, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında 174 şut çekti. Atılan bu şutların 78’i kaleyi buldu.

- Si­yah-Be­yaz­lı­la­ra ilk dev­re­de 267 kez fa­ul ya­pıl­dı. Be­şik­taş­lı oyun­cu­lar ise ra­kip­le­ri­ne 230 kez fa­ul­lü mü­da­ha­le­de bu­lun­du.

Yazarlar