Skorer İki ayrı yarı

İki ayrı yarı

06.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki ayrı yarı

İki ayrı yarı


Özgür Özgürengin


       Galatasaray birinci ligde arayı açtıkça futboldaki heyecan play - off'a doğru kaymaya başladı. Konya Atataürk Stadı'nda dün futbol, gol ve şov izledik. Birbirinden güzel yedi gol gördük. Çıkan sarı ve kırmızı kartlara göre oyunun seyrinin nasıl değiştiğine tanık olduk.
       İzmirspor ilk, Konyaspor ise ikinci yarıda çok büyük hatalar yaptı. İzmir temsilcisinin iki İbrahim ve Nezir'den oluşan savunma bloku, kaleci Kazım ile birlikte iki yan topu seyredince maçın seyri bir anda değişti. Cahit ve Ercüment bu boşluklara sızarak birbirinden güzel iki kafa golü attı. İlk 45 dakikada İzmirspor savunma oyuncuları hiçbir önlem almamanın faturasını pahalı ödedi. Her atak, duvardan dönen bir tenis topu gibi Kazım'ın koruduğu kalede büyük tehlikeler oluşturdu. Ve Coşkun bu handikaptan çok iyi yararlanarak Konyaspor'u rahatlattı. ikinci devrede bu sefer Konyaspor, 4 - 1' lik skoru yeterli gördü. İzmirspor geçen her dakikada oyuna rakip kaleye doğru yıkmaya başladı. Nitekim önce İlkay sonra da B.Mustafa'nın golleri skoru 4 - 3'e getirdi. İzmirspor 4 - 3'den sonrada iki önemli posizyondan yararlanamadı.
       Hakem Hamdi Köse, Murat'ın ceza sahasında Nezir'i yere indirdiği posizyonu seyrederek büyük bir gaflet yaptı. Gösterdiği sarı kartlarda ise denge unsurunu göz ardı etti.

Yazarlar