Milli Takım 'İlk hedef ABD değil!'

'İlk hedef ABD değil!'

25.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takım forması ile dünya ve avrupa ikinciliği yaşayan Kerem Tunçeri şimdi menajer olarak tarihi bir başarı için emek harcıyor.

İlk hedef ABD değil

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Kerem Tunçeri, kendi jenerasyonlarının katılamadığı Olimpiyatlar’a bu kadro ile gitmeyi çok istediğini söylerken, “Dünya Kupası’nda ABD ile aynı grupta olacağız ve herkes onu konuşuyor ama ilk hedef onlar değil. Öncelikle diğer iki maçı mutlaka kazanıp, üst tura avantajlı çıkmalıyız” dedi.

A Milli Basketbol Takımımız, Çin’in ev sahipliğinde 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası için hazırlıklarını Slovenya’da sürdürüyor. 12 Dev Adam’ın formasıyla harika bir kariyere imza attıktan sonra menajer olarak göreve devam eden Kerem Tunçeri ile görüştük.

-Öncelikle kamp dönemi nasıl başladı diye soralım.
Sezonu erken bitiren oyuncularla başladık çalımalara, onlar günde tek idman yaparak ısındılar. 15’inde toparlandık ve hem dozu biraz artırdık hem de oyuncular reklam çekimlerinde yer aldı. Şimdi de Slovenya’dayız. Geçen sene de gelmiştik, burası gerçekten güzel bir yer. Hem yakın, hem doğası güzel, tesisler güzel... İyi bir ortamda iyi bir çalışma dönemi geçiyoruz.

Haberin Devamı

-Tecrübeli bir isim olarak oyuncuların konsantre düzeyini nasıl buldunuz?
Ben iyi gördüm. Grubun ne kadar önemli olduğunu, ilk grupta alınacak puanların ne kadar önemli olduğunun herkes farkında. Bu hazırlık dönemini iyi geçirip, güç topladıktan sonra kalan süreyi ve hazırlık maçlarını da aynı şekilde tamamlamalıyız. NBA oyuncularımızın da katılımıyla daha da verimli çalışmalar olacaktır. Ben ümitliyim. Çok iyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir sinerji var takımda.

-ABD ile iki grupta da birlikteyiz. Yunanistan’ın gelme olasılığı yüksek. Onlara karşı nasıl oynamalıyız?
Tek maçımız ABD ile değil. Bizim için en önemlisi ilk maç, Japonya. Çünkü her puan taşınacak bir üst tura. Oralarda hata yapmamamız lazım. ABD karşısında da elimizden geleni yapacağız. 2010’da 3 çeyrek başa baş oynadık. Takıma söylediğim stres yapmayıp, keyif almaları. Sonuçta dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynayacaklar. Ancak ilk hedefimiz onlar değil, diğer iki maçı mutlaka kazanıp, üst gruba avantajlı gitmek. Sonra oradan Yunanistan mı gelir, Brezilya mı bilmiyoruz, ona konsantre oluruz.

Haberin Devamı

İlk hedef ABD değil

‘Bu kupa bir fırsat’

-Sizin döneminize bakıyoruz. Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, İbahim Kutluay, sen ve birçok isim daha... Hepiniz ana rollerdeydiniz. Bu gençler o açığı nasıl kapatabilir?

 Aslında bu Dünya Kupası hepsi için iyi bir fırsat. Çok önemli bir sahneye çıkacaklar. Bunu elemelerde iyi kullandılar. Geride bıraktığımız İspanya’ya baktığınızda, tüm isimler ACB Ligi’nde 25-30 dakika süreler alan oyuncular. Geniş bir oyuncu havuzları var. Onlara karşı çok önemli sınav verdiklerini düşünüyorum bizim oyuncularımızın. Şimdi de Dünya Kupası’na kadar kendilerini çok iyi hazırlamaları gerekiyor. Hazırlık maçları önemli, özellikle Atina’da katılacağımız turnuva nerede olduğumuzu daha net gösterecek. Bu fırsatı kullanıp, kendilerini ispatlayacaklar, böylelikle takımlarındaki sürelerini de artıracaklardır.

‘Bu takımı güzel uğurlasınlar’

“Bayramda Türkiye’de iki maçımız var. Sinan Erdem’de oynayacağız. Davet ediyoruz herkesi. Hem seyircimiz takımı izlemiş olacak, hem de onları moralli uğurlayacak. Seyircinin desteği bizim için çok çok önemli. Ankara’da Bursa’da bunu çok yaşadık, onların desteğiyle önemli maçlar kazandık. İyi bir sinerji ile Dünya Kupası’na gitmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Efes ve Fener’e teşekkürler’

-Elemelerde elde edilen başarı önemliydi. Oyuncuların takımlarında süre alamama sıkıntısı fazla hissedilmedi ama Dünya Kupası’nda nasıl olur sizce?
Gerçekten iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Özellikle ‘staff’ iyi iş çıkardı. Süre almayan çok oyuncu olsa da herkes çok özveriyle mücadele etti ve istediğimizi aldık. Burada Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes kulüplerine de teşekkür etmemiz gerekiyor. Hangi oyuncuyu istediysek yolladılar ve bize yardımcı oldular.

Şimdi oyuncularımızın hepsi biraz daha tecrübelendi. NBA oyuncularımızdan Furkan belki sakatlandığı için iyi süre alamadı ama Cedi ve Ersan önemli rollerle oynadılar takımlarında. Wilbekin de gelecek. Geçen sene de çok iyi geldi takıma, arkadaşlarıyla da arası çok iyi. Ben büyük bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘Olimpiyat hedefimiz’

Siz tarihin belki de en iyi jenerasyonuydunuz ama Olimpiyat’a gidemediniz. Bu takım gidebilir mi?
En büyük isteğimiz, hedefimiz o. Biz gerçekten iyi bir jenerasyonduk. Çok önemli başarılar elde ettik, madalyalar aldık. Daha fazlasını da kazanabilirdik ama Olimpiyat’ı yaşayamadık. Herkesin kariyerinde olması gerektiğini düşündüğüm olimpiyat bizim eksiğimiz oldu. İnşallah bu kadro bunu başarır ve ben de oyuncu olarak olmasam da bu takımın menajeri olarak olimpiyatı yaşarım. En büyük hedefimiz zaten bu takımın orada olması.