İngiltere Premier Lig İlk yarı şok yaşadı, ikinci yarı şov yaptı...

İlk yarı şok yaşadı, ikinci yarı şov yaptı...

23.08.2012 - 08:21 | Son Güncellenme:

Premier League'de yeni sezonda ilk kez taraftarı karşısına çıkan Chelsea, ilk yarısında şok yaşadığı mücadeleyi çevirmesini bildi, ligdeki 2. galibiyetini elde etti.

İlk yarı şok yaşadı, ikinci yarı şov yaptı...

Mücadelenin 17. dakikasında Chelsea penaltı kazandı. Ceza sahasında rakiplerinden şık hareketlerle sıyrılan Hazard'a Gunther'in yaptığı faul sonrasında hakem Lee Mason beyaz noktayı gösterdi. 18'de atışı kullanan Lampard takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Konuk Reading ise bu gole 25. dakikada cevap verdi. Sağdan verkaçla atağı sürükleyen McCleary'nin ortasında topu şık bir kafa vuruşuyla uzak köşeye yollayan Rus golcü Pogrebnyak, skora denge getirdi.

29. dakikada Stamford Bridge'de soğuk rüzgarlar esti. Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşu Guthrie kullandı, Cech'in büyük hatası sonucu top ağlara gidince konuk ekip 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

2-1'lik skorla geriye düşen "Maviler"de konsantrasyon kaybı gözlenirken, moralli Reading 3. gol için bastırsa da ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Chelsea, aradığı beraberlik golünü Cahill'le bulmayı başardı. 69. dakikada uzak mesafeden kaleyi yoklayan savunma oyuncusunun vuruşunda kaleci Federici'nin de hatası sonucu top ağlara gitti.

Haberin Devamı

81. dakikada Chelsea, öne geçti. Şık bir atak organizasyonu sonrasında Cole'ün içeriye çıkardığı topu boş kaleye yollayan İspanyol golcü Torres, skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan bölümde 4. golü arayan Maviler, 90+5'te Ivanovic ile 4-2'yi buldu. Reading; kalecisi Federici dahil tüm hatlarıyla gol ararken, kaptırılan top sonrası Hazard ile gelişen atakta Belçikalı yıldızın pasında topu rahatlıkla ağlara yollayan Ivanovic skoru tayin etti.

Mücadeleyi kazanan Chelsea, 2 maç sonunda puanını 6'ya taşıdı. Konuk Reading ise 2. maçta da galibiyetle tanışamadı ve 1 puanda kaldı.