Dünyadan Futbol İlkay Gündoğan, FA Cup tarihine geçti! Bir ilke imza attı

İlkay Gündoğan, FA Cup tarihine geçti! Bir ilke imza attı

03.06.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

İngiltere FA Cup Final maçında Manchester City ile Manchester United karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta Türk asıllı Alman orta saha İlkay Gündoğan tarihe geçti.

İlkay Gündoğan, FA Cup tarihine geçti Bir ilke imza attı

Manchester City, İngiltere FA Cup Final müsabakasında Manchester United ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakada forma giyen İlkay Gündoğan tarihi bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Türk asıllı Alman orta saha, İngiltere'de futbol tarihine geçen isim oldu. İşte ayrıntılar...

ORTEGA KALEDE

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, İngiltere FA Cup Final maçında istikrarını bozmadı. FA Cup maçlarında tercih edilen Stefan Ortega, Manchester United karşısında da ilk 11'de sahada yer aldı.

Manchester City'de Pep Guardiola şu isimleri ilk 11'de tercih etti: Stefan Ortega, Kyle Walker, Ruben Dias, Manuel Akanji, John Stones, Rodri, İlkay Gündoğan, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish, Erling Haaland.

13'ÜNCÜ SANİYEDE ATTI

Heyecan dolu müsabakanın henüz 13'üncü saniyesinde Manchester City, İlkay Gündoğan ile öne geçti. Lindelöf'ün kafayla indirmek istediği top, Kevin De Bruyne'nin kafasından sekti. İlkay Gündoğan önünde bulduğu topu yere inmeden sağ ayakla ceza sahası dışından sağ köşeye gönderdi. David De Gea'nın dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan, FA Cup tarihine geçti Bir ilke imza attı

Manchester City'de fileleri havalandıran İlkay Gündoğan tarihe geçti. İlkay Gündoğan, FA Cup tarihinde en erken gole imza atan isim oldu.

Yazarlar