ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko şampiyon oldu! Maç sonu Ergin Ataman'a olay gönderme, 1 dakika kala...

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu! Maç sonu Ergin Ataman'a olay gönderme, 1 dakika kala...

14.06.2022 - 04:00 | Son Güncellenme:

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko deplasmanda oynadığı maçı kazandı ve ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamladı. Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman maçın bitimine çok az kala Fenerbahçe Beko koçu Djordjevic'e tepki gösterdi. Öte yandan sarı-lacivertli kulüpten Ataman'a gönderme geldi.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko'yu konuk etti. Sarı-lacivertliler rakibini mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe Beko'da 2017-2018 sezonundan bu yana bir ilk yaşandı. Öte yandan Fenerbahçe Beko'da oyuncular şampiyonluk sonrası büyük sevince imza attı. Öte yandan sarı-lacivertli kulüpten Anadolu Efes başantrenörü Ataman'a gönderme geldi.

Haberin Devamı

ILICALI VE BELÖZOĞLU BİRLİKTE İZLEDİ

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki serinin dördüncü maçını Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı ve Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu birlikte izledi. Acun Ilıcalı ve Emre Belözoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'na aynı anda giriş yaptı, ikili müsabaka öncesinde kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmadı.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN ÇOK SİNİRLENDİ

Karşılaşmanın ilk çeyreği Fenerbahçe Beko'nun üstün oyunuyla başladı. Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman ilk periyodun bitimine 3 dakika 15 saniye kala parkeye girdi. Ergin Ataman'ın bu tepkisi sonrası müsabakanın hakemleri teknik faul çaldı. Fenerbahçe Beko ilk çeyreği 24-12 önde kapattı. Anadolu Efes'in Fenerbahçe Beko'ya üstünlük kurduğu serinin üçüncü maçında Shane Larkin ve Vasilije Micic'in üç sayılık basketlerine engel olamayan sarı-lacivertliler, dördüncü maçın ilk 10 dakikasında rakibine üç sayılık basket izni vermedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

ERGİN ATAMAN'DAN ERKEN MOLA

Fenerbahçe Beko ikinci çeyreğe de çok hızlı başladı. Sarı-lacivertlilerin Anadolu Efes hücumunda kazandığı top sonrası üst üste gelen 4 sayı Ergin Ataman'ı mola almaya zorladı. Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ikinci çeyreğin 42'nci saniyesinde mola hakkını kullandı.

AHMET ERKEN 3'LEDİ, DJORDJEVİC'TEN ŞEHMUS'A UYARI

Fenerbahçe Beko'da Ahmet Düverioğlu maçın ilk 12 dakikalık bölümünde faul sorunu yaşadı. Genç basketbolcu üst üste faulleri sonrası henüz ikinci çeyreğin başında 3 faule ulaştı. Sarı-lacivertlilerde başantrenör Aleksandar Djordjevic, top kaybının üstüne faul yapan oyuncusu Şehmus Hazer'i hemen kenara aldı. Sırp çalıştırıcı, genç yıldızla kısa süreli bir diyalog yaşadı. Öte yandan Anadolu Efes'te ilk üç sayılık isabeti Bryant Dunston'dan geldi. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic bu üçlük sonrası mola aldı.

Haberin Devamı

LARKİN'İN ÜÇLÜĞÜ MOLAYI ALDIRDI

Anadolu Efes'te üst üste gelen basketlere oyuna giren Nando De Colo cevap verdi. Fenerbahçe Beko karşısında Shane Larkin'in maçta bulduğu ilk üçlüğün ardından Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic mola hakkını kullandı.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

F.BAHÇE BEKO İLK YARI ÖNDE KAPATTI

Kritik müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe Beko'nun üstünlüğüyle sona erdi. Sarı-lacivertliler devre arasında soyunma odasına 35-41 önde girdi. Mücadelenin ilk yarısında Fenerbahçe'de Guduric 10, De Colo 9 sayı üretti. Anadolu Efes'te ise Singelton 9 sayıyla soyunma odasına yöneldi.

EFES'TEN 7-0'LIK SERİ

Heyecan dolu karşılaşmanın ikinci yarısına Anadolu Efes etkili başladı. Lacivert-beyazlılarda Tibor Pleiss'ın smacının ardından Tarık Biberovic'in teknik faulü sonrası Vasilije Micic çizgiye geldi. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'in 7-0'lık serisine 5-0'la karşılık verdi. Üçüncü çeyrekte üstünlük zaman zaman el değiştirse de sarı-lacivertliler çeyreği 70-61 üstün tamamaladı.

Haberin Devamı

DJORDJEVİC MOLA ALDI, ATAMAN TEPKİ GÖSTERDİ
Fenerbahçe Beko'nun farkı açmasının ardından Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman rotasyonlu kadroyu kullanmaya başladı.  Fenerbahçe Beko'da Aleksandar Djordjevic'in aldığı molaya Ergin Ataman tepki gösterdi. 2 dakikadan az süre kala mola alınması sonrası Ataman oturduğu yerden bir süre kalkmadı ve hareketsiz kaldı. Daha sonrasında ayağa kalkan Ataman oyuncularla çok az konuşarak parkeye gönderdi. Efesli oyuncuların hareketsiz kaldığı pozisyonda Nando De Colo topu çembere gönderdi.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

50 SANİYE KALA ATAMAN TEBRİĞE GİTTİ
Mücadelenin bitimine 50 saniye kala ise farkın açılmasıyla Ergin Ataman, Fenerbahçe benchini tebrik etmeye gitti. Bu esnada saha için Efesli basketbolcular parkede oyunu bıraktı. Öte yandan benchlerin saha içine taşmasıyla maçın hakemi iki takımı da uyardı. Son düdüğün çalmasıyla sarı-lacivertliler sporcular büyük coşku yaşadı.

FENERBAHÇE'DEN ATAMAN'A GÖNDERME
Sarı-Lacivertli ekip mücadelenin ardından Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman'ın bir önceki karşılaşma sonunda söylediği sözlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile göndermede bulundu.

Sosyal medya hesabından kupayı kaldırdığı anları paylaşan Sarı-Lacivertli ekip, "Kupayı Ataşehirlrşdlslkskskks" ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

Serinin 3. maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 103-92 mağlup etmiş ve başantrenör Ergin Ataman, mücadelenin ardından kalan maçları kazanacaklarını ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda kupayı kazanacaklarını şu sözlerle dile getirmişti: "Biz yine şampiyon olacağız' diye söyledim ben. Şimdi onlar düşünsünler. Çünkü pazartesi de kazanıp Ülker Arena'ya bir kez daha o kupayı kaldırmaya gideceğiz"

TARAFTARLARLA KUTLAMA

Fenerbahçe Beko'nun galibiyeti sonrası salonda bulunan Fenerbahçeli taraftarlar ve oyuncular karşılıklı tezahüratlarda bulundu. Öte yandan şampiyon kadroda oyuncular ve teknik kadro da açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler 2017-2018 sezonundan bu yana ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Beko'nun kaptanı Melih Mahmutoğlu müsabakanın ardından, "Bu kulüp bunu hak ediyor, taraftarımız bunu hak ediyor" açıklamasını yaptı.

Sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncusu Nando De Colo, "İnanılmaz. Belki de Avrupa’nın en iyi takımına karşına oynadık ve bunu başardık. Mutluyuz" diye konuştu.

Fenerbahçe Beko şampiyon oldu Maç sonu Ergin Atamana olay gönderme, 1 dakika kala...

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic ise şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe Beko'nun kaptanı Melih Mahmutoğlu müsabakanın ardından, "Bu kulüp bunu hak ediyor, taraftarımız bunu hak ediyor" açıklamasını yaptı. Sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncusu Nando De Colo, "İnanılmaz. Belki de Avrupa’nın en iyi takımına karşına oynadık ve bunu başardık. Mutluyuz" diye konuştu. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic ise şu ifadeleri kullandı: İnanılmaz bir başarı… Bunu hak ettik, herkesle gurur duyuyorum. Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de MVP seçilen Jan Vesely şampiyonluk sonrası, "Çok mutluyum, inanılmaz mutluyum. İki kez EuroLeague şampiyonu olan bir rakibimiz vardı, kolay değildi ancak biz, en başından bu yana şampiyonluğa inandık" açıklamasını yaptı. Fenerbahçe Beko'dan Devin Booker ise "Harika hissediyorum… Bu şampiyonluğu hak ettik ve bu şampiyonluğu taraftarımıza armağan ediyorum" diye konultu.

Şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe'de MVP seçilen Jan Vesely şampiyonluk sonrası, "Çok mutluyum, inanılmaz mutluyum. İki kez EuroLeague şampiyonu olan bir rakibimiz vardı, kolay değildi ancak biz, en başından bu yana şampiyonluğa inandık" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Beko'dan Devin Booker ise "Harika hissediyorum… Bu şampiyonluğu hak ettik ve bu şampiyonluğu taraftarımıza armağan ediyorum" diye konultu.

Yazarlar