İngiltere Premier Lig İngiltere Premier Lig'de yayın rekoru

İngiltere Premier Lig'de yayın rekoru

20.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Ligi tarihi bir yayın anlaşması yaptı. Avrupa’nın zirve ligi, ABD’de 6 yıllığına 2.7 milyar dolarlık sözleşmeye imza attı, pandemideki zararlarını kapattı, hatta şimdiden kâr başladı.

İngiltere Premier Ligde yayın rekoru

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

İngiltere Premier Ligi çok konuşulacak bir yayın anlaşmasına imza attı. Avrupa futbolunun en iyi ligi olarak kabul edilen Premier Lig, ABD’deki yeni yayın anlaşmasıyla adeta rekor kırdı. Avrupa’nın zirve ligi için ABD’de 6 yıllığına 2.7 milyar dolarlık anlaşma yapıldı.

Koronavirüs salgını sonrası pandemi sürecinde liglerin durması ve seyircisiz maçlar sebebiyle ciddi zararlar yaşanmıştı. ABD’de yapılan yayın anlaşması sayesinde Premier Lig yönetimi tüm zararını kapattı ve üstüne kâr yapmaya başladı. Premier Lig Başkanı Richard Masters, ABD’de maçları yayınlayacak NBC Sports ile çok büyük bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Premier Lig Başkanı, “ABD’deki futbolseverler için heyecan verici bir dönem olacak. Premier Ligi izlemek isteyen taraftarlar, haftanın 7 günü maç yayınları, özel programlar ve canlı yayınlarla takımlarını takip edebilecek. Önümüzdeki 6 yıl boyunca yani 2028’e kadar yepyeni bir dönem başlıyor” ifadelerini kullandı.

NBC Sports’un yayın başkanı Pete Bevacqua ise, “Premier Lig ile yaptığımız uzun dönemli yayın anlaşması için çok heyecanlı ve mutluyuz. Son 9 yıldır ABD’deki Premier Lig takibi sayemizde büyüdü, bu işbirliğinin ilerlemesiyle daha da ilerleyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Conte'den Harry Kane'e övgü