İngiltere Premier Lig İngiltere'de gündem Altay Bayındır! Erik ten Hag'a çağrı: Onu oynat

İngiltere'de gündem Altay Bayındır! Erik ten Hag'a çağrı: Onu oynat

26.01.2024 - 10:42 | Son Güncellenme:

Andre Onana'nın Afrika Uluslar Kupası’na gitmesinin ardından Manchester United'ın kalesine geçmesi beklenene Altay Bayındır, İngiltere'de gündem oldu.

İngilterede gündem Altay Bayındır Erik ten Haga çağrı: Onu oynat

Yaz transfer sezonunda Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay Bayındır, İngiliz ekibi ile henüz resmi maça çıkamadı. Kalede Andre Onana’nın yedeği pozisyonundaki Altay, Kamerunlu file bekçisinin Afrika Uluslar Kupası’na gitmesinin ardından geçici de olsa 1 numara pozisyonuna yükseldi.

Haberin Devamı

İLK MAÇI NEWPORT COUNTY'E KARŞI

Manchester United, FA Cup mücadelesinde İngiltere 2. Lig ekibi Newport County ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmada Altay Bayındır'ın ilk kez kalede olması bekleniyor.

Newport County Teknik Direktörü Graham Coughlan, kalede yeni bir kalecinin yer alacağıyla ilgili gelen soruya; "Önce Manchester United'ın yarı sahasına girmeliyiz. Eğer yarı sahayı geçebilirsek, yeni kaleci kim olursa olsun onu test edebiliriz.

Onana'nın geri dönmeyeceğini biliyoruz, Afrika Uluslar Kupası'na gitti ve kalıyor, bu yüzden kalede yeni bir yüz olacak. Kimi oynatırlarsa oynatsınlar, elit oyuncular olmalarının, Premier Lig oyuncusu olmalarının bir sebebi var. İlk maçına çıkan oyuncu olup olmadığını bilmiyoruz. Bununla Pazar günü ilgileneceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İngilterede gündem Altay Bayındır Erik ten Haga çağrı: Onu oynat

'ATMOSFERDEN ETKİLENMEZ'

İngiliz Daily Mail, Newport County deplasmanında Manchester United'ı sert ve düşmanca bir atmosferin beklediğini yazdı. Altay Bayındır'ın bundan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda ise; "Bayındır'ın düşmanca atmosferden etkilenmeyeceği kesin. Ne de olsa, beş yılını Türkiye'de oynayarak geçirmiş bir kaleci bu." ifadelerine yer verdi.

ONU OYNATIN'

İngiliz futbolunun efsane oyuncularından yorumcu Chris Sutton, katıldığı bir podcast programında Altay Bayındır ile ilgili konuştu. Sutton, milli kaleci için Manchester United Menajeri Erik ten Hag'a çağrıda bulundu; "United'ın yeni kalecisini Newport'ta oynamaktan korumak saçma bir tartışma. Oynatın onu!" diye konuştu.