Basketbol İngiltere'den basketbolda vize ayıbı!

İngiltere'den basketbolda vize ayıbı!

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere oyuncularına vize vermeyince, Bursa Uludağ takımı Londra deplasmanına beş basketbolcuyla gitti. Antrenörü, yedek oyuncusu olmadan London Lions karşısına çıkan yeşil-beyazlılar, fark yiyerek elendi.

İngiltereden basketbolda vize ayıbı

Kadınlar EuroCup’ta oynanan London Lions-Bursa Uludağ maçı, spor tarihinde ender görülen bir olaya sahne oldu. Yeşil-beyazlılar zamanında vize başvurusu gerçekleştirmelerine rağmen, İngiltere vizesi sorunu yaşadığı için deplasmana sadece beş oyuncusunu götürebildi ve takım sahaya bu şekilde çıktı. Kulüpten yapılan açıklamada vize işlemlerinin, eşleşmenin belli olmasından sadece üç gün sonra 3 Aralık tarihinde başlatıldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Bursa ekibini benchinde herhangi bir yedek oyuncu ya da antrenör yer almadı. Takımın forveti Trinity Baptiste’in annesi ekibe destek olmak amacıyla benchin hemen arkasında oturdu ve buradan takıma yardımcı olmaya çalıştı. Evindeki ilk maçı 77-53 kaybeden temsilcimiz play-off turu rövanş müsabakasında eksik kadroyla direnmeye çalıştığı rakibine bu kez 122-63 mağlup oldu ve elenerek turnuvaya veda etti.

Bursa ekibinin vize sıkıntısı nedeniyle karşılaşmanın ertelenmesi yönünde talebine olumlu yanıt verilmediği, kulübün maça çıkmama durumunda karşı karşıya kalınacak 40 bin euro para cezasını ödememek ve olası bir Avrupa kupalarından men kararından kaçınmak için İngiltere’deki maça gittiği ortaya çıktı. Yeşil-beyazlıların sahaya çıkan beş isminden birinin de, sahaya zorlu koşullarda çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

Bursa Uludağ’ın 24 yaşındaki oyun kurucusu Eda Şahin’in geçtiğimiz günlerde ayak bileğinden ciddi bir sakatlık geçirdiği, bileğindeki şişlik devam ederken, sıçramasının yasak olduğu, yürüme aşamasına yeni geçtiği bir dönemde buna karşın beş kişiyi tamamlamak adına fedakarlık yaparak maçta yer aldığı ifade edildi.

TÜRK PASAPORTU OLMAYANLAR GİTTİ

Türk pasaportu olanlar İngiltere vizesi alamazken, takımda başka ülkelerin pasaportuna sahip beş oyuncu bulunması Bursa Uludağ’ın bu isimlerle maça çıkabilmesini sağladı. İngiltere vizesine ihtiyaç duymayan bu pasaportlara sahip beş basketbolcu böylece Londra’ya giderek sahaya çıkabildi. Takım menajeri Cemre Altınay bu isimleri ve sahip oldukları pasaportları şu şekilde açıkladı:

- Channon Fluker (ABD)
- Tuba Poyraz (Almanya)
- Eda Şahin (Bulgaristan)
- Oumoul Sarr (İspanya)
- Mia Masic (Hırvatistan)

Trinity Baptiste’in annesi ekibe destek olmak amacıyla benchin hemen arkasındaki masada oturdu.