İspanya La Liga Irkçılık skandalı sonrası federasyondan açıklama! Vinicius'un kırmızı kartı iptal edildi

Irkçılık skandalı sonrası federasyondan açıklama! Vinicius'un kırmızı kartı iptal edildi

24.05.2023 - 01:21 | Son Güncellenme:

Valencia ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği mücadeleye Brezilyalı yıldız Vinicius'a yapılan ırkçı saldırı damga vurmuştu. İspanya Futbol Federasyonu yıldız futbolcunun maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar ve gördüğü kırmızı kartla ilgili kararını açıkladı.

Irkçılık skandalı sonrası federasyondan açıklama Viniciusun kırmızı kartı iptal edildi

İspanya La Liga'nın 35. haftasında Valencia, Mestalla'da Real Madrid'i konuk etti. Valencia, Diego Lopez Noguerol'un golüyle Real Madrid'i 1-0 mağlup ederken karşılaşmaya Vinicius'a yapılan ırkçı söylemler damga vurdu. İspanya'da büyük tartışma konusu olan ve tepki gören ırkçı söylemin ardından Valencia yönetimi Vinicius'a ırkçı saldırıda bulunan taraftara ömür boyu stada giriş yasağı verdi.

Haberin Devamı

TARAFTARA ÖMÜR BOYU MEN

İspanya La Liga'nın 35. haftasında oynanan Valencia-Real Madrid maçının ikinci yarısında tribündeki bir taraftarın Real Madridli futbolcu Vinicius Junior'a hitaben ırkçı hakareti sonrasında yaşanan olaylar gündem oldu.

Maçın ardından spor dünyasının gündemine oturan bu olay büyük bir şekilde eleştirilirken, Valencia olayın başrolü taraftar hakkında bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada Brezilyalı yıldızı ırkçılık yaptığı iddia edilen taraftar için alınan kararı şu sözlerle açıkladı:

"Vinícius Jr.'da ırkçı jestler yapan taraftarları ömür boyu stadyumdan men edilecek. Kulüp, Valencia CF'nin ve taraftarlarının değerleriyle uyuşmayan bu tür davranışları şiddetle kınamaktadır."

Haberin Devamı

FEDERASYON AÇIKLADI: KIRMIZI KART İPTAL

İspanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, ırkçı tezahüratlara maruz kalan Vinicius Junior'un gördüğü kırmızı kartın iptal edildiği ve bir sonraki Rayo Vallecano maçında oynayabileceği belirtildi. 

Öte yandan İspanya Futbol Federasyonu Valencia kulübüne de ceza verdi. Buna göre yapılan inceleme sonrası ırkçı tezahüratlar resmen kanıtlanarak Valencia'ya 5 maç tribün kapatma ve 45 bin euro para cezası verildiği kaydedildi.