ING Basketbol Süper Ligi ‘İşimizi doğru yapıyoruz’

‘İşimizi doğru yapıyoruz’

26.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 10’da 10 yapmanın kolay olmadığını belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Sezon başındaki hedefimiz ligi ilk 6’da bitirmek ve kolay yenilen bir takım olmamaktı. Bulunduğumuz nokta işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor” dedi.

‘İşimizi doğru yapıyoruz’

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, spor medyası ile buluşmasında, hem takımın durumunu anlattı, hem de projeler hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Cengiz Eroldu’nun konuşmasından satışbaşları ise şöyle:

- Bugünü kurtarmayı değil, bundan sonra nasıl ileri gidebiliriz diye düşünüyoruz. Takım kuralım, para yatıralım ve bütün oyuncuları alalım diye bir yolumuz yok. Emek sarf etmek, çalışmak ve merdivenleri ağır ağır çıkmak lazım.

-Sezona hızlı bir giriş yaptık. Ligde üst üste 10 galibiyet almak kolay değil. Sezon başındaki hedefimiz ligi ilk 6’da bitirmek ve kimsenin kolaylıkla yenebileceği bir takım olmamaktı. Bulunduğumuz nokta işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor.

-Avrupa’da maçlar üst üste gelince yoğunluk takımı etkiledi. İki kulvarda mücadele için takımı o formatta kurmalısınız. Biz bu takımı Türkiye’ye yönelik kurduk. Ama bunların hepsi bir ders. Önümüzdeki sene daha farklı yaklaşacağız.

Haberin Devamı

-Hedeflerimiz arasında Euroleague bütçesine çıkmak yok. Kaynaklarımızı altyapıya aktarmak istiyoruz. A takımlara büyük paralar harcayanların geri dönüşleri alamadığını görüyoruz.

‘Altyapıdan kâr olmaz’

-Altyapıdan para kazanma hedefi olamaz. 5-6 senede 3 oyuncuyu bonservis bedeli karşılığı verdik. Amacımız kesinlikle futboldaki gibi kulübün buradan para kazanması değil. Buradan kulübün bütçesine katkı sağlamak zor. Bu sene altyapıya 2 milyondan fazla harcadık. Bu değerlerde her sene oyuncu çıkarmanız ve başka kulüplere satmamız mümkün değil.

- İletişime önem veriyoruz. Basketbol yalnızca saha içinde oynanan bir oyun değil. Basketbolun eğlence tarafı var. Sezon başında Bursa’ya Harlem’i getirmemiz basketbolun aslında sosyal ve eğlenceli bir olay olduğunu göstermek içindi.

- Şu an da biz ortalama 3 bin 750 kişiyle oynuyoruz. Fenerbahçe’den sonra ikinci sıradayız bu anlamda. Yaklaşık 1300 kombine sattık. Bunlar lige yeni ısınmaya çalışan bir takım için iyi rakamlar.

‘Önder olmak istiyoruz’

- Bursa’daki salon devlete ait; biz onun isim hakkını aldık. Salonu daha da aktif hale getirmek üzere Spor İl Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Şansımız salonun yanında Podyum Park adında bir AVM olması. Burası yeme-içme ağırlıklı bir yer. Oraya gelen insanlar sonra maça geçiyorlar.

Haberin Devamı

-Yeni Nesil Tofaş projemiz var. Biz Bursa’da gençlere ve çocuklara fırsat eşitliği sağlamak istiyoruz. Bizim finanse ettiğimiz kulüp ve okullar kurduk. Burada 30 tane antrenör yetiştirdik ve bin tane de öğrencimiz var.

-Euroleague çatısı altında yapılan ‘OneTeam’ adında bir program bulunuyor. Biz de şimdi ‘Yeni Nesil Tofaş’ ile birlikte bu programda önder olmak istiyoruz. Bu hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli.

- Kadın takımı planı şu an için yok. Daha yapacağımız çok iş var. Altyapı ve gençlik işi o kadar derin ki nerede dururuz onu da bilmiyorum. Türkiye’de önde gelen kulüplerindeniz ama yapabileceğimizin yarısını bile daha henüz yapmadık.

Yazarlar