Fenerbahçe İsmail Kartal'dan Galatasaray'a gönderme: En doğru çalım sahada atılır

İsmail Kartal'dan Galatasaray'a gönderme: En doğru çalım sahada atılır

09.08.2023 - 16:18 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Maribor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Ülker Stadı’nda Maribor’u konuk edecek.

Haberin Devamı

Maç öncesi Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 İsmail Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

'DAHA ZOR OLACAK'

Karşılaşma hakkında görüşlerini aktararak sözlerine başlayan tecrübeli teknik adam, "İyi futbol ve avantajlı skorla yolumuza devam etmek istiyoruz. Zimbru maçına göre Maribor'a karşı işimiz kolay değil. Zimbru ile karşılaştırırsak işimiz daha zor olacak." dedi.

GALATASARAY'A GÖNDERME

İsmail Kartal transferler hakkında gelen bir soruya, "Ben rakibim istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu transfer ettirmem. 'Çalım atıldı' ifadelerini doğru bulmuyorum, en doğru çalım sahada atılır. Bize lazım olan, kaliteli ve Fenerbahçe kalitesini ortaya koyacak oyuncuları istiyoruz." sözleriyle cevap verdi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİNİ DÖNDURDUK

Sakatlığı devam eden Lincoln'un durumuna değinen Kartal, "Lincoln Henrique'nin sözleşmesini devre arasına kadar dondurduk. Tedavisi devam ediyor." açıklamasını yaptı.

İsmail Kartaldan Galatasaraya gönderme: En doğru çalım sahada atılır

'BUNLAR KÜÇÜK SÖYLEMLER'

Okan Buruk'un geçtiğimiz gün Fenerbahçe için dile getirdiği sözler hakkında ise tecrübeli teknik adam, "Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının, Avrupa'da birbirini desteklemesi lazım. Ayrıştırma yaratacak sözlerden kaçınmak lazım. Avrupa'da mücadele eden ekiplerimizi destekliyoruz." şeklinde konuştu.

CENGİZ ÜNDER VE MERİH DEMİRAL İDDİALARI

Milli futbolcular Cengiz Ünder ve Merih Demiral iddialarına ilişkin Kartal, "Cengiz Ünder ve Merih Demiral ile ilgili burada bir şey söylemem doğru değil. Fenerbahçe karakterini ortaya koyacak oyuncuların peşindeyiz. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar." şeklinde konuştu.

KALECİ TRANSFERİ

Kaleci transferi hakkında ise Kartal, "Kaleci transferiyle ilgili süreci başkanımız yönetiyor. Son durumu net olarak bilmiyorum. Transfer sürecinde her şey anlık olarak değişiyor." dedi.

'TETE BAŞTAN BERİ GÜNDEMİMİZDE YOKTU'

"Tete ile ilgili transfer süreci nasıl gelişti?" sorusu üzerine İsmail Kartal, "Tete transfer gündemimizde baştan beri yok. Bunu herkes böyle bilsin. Listemizde yoktu. Bize de teklif edildi. Sistemimize uygun bulmadım. Hem de yönetimin açıkladığı şartlar nedeniyle gündeme almadık. Ayrıca bonservis olayı var, kapalı kutu. Ne ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Tete'den daha üstün, daha farklı oyuncularla ilgileniyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

İsmail Kartaldan Galatasaraya gönderme: En doğru çalım sahada atılır

'KONFERANS LİGİ ŞAMPİYONLUĞU NEDEN OLMASIN'

Konferans Ligi'nde şampiyonluk hedeflediklerini de aktaran İsmail Kartal, "Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe'nin hedefi, olduğu her turnuvayı kazanmaktır." dedi.

AYRILACAK İSİMLER

Takımdan ayrılacak futbolculara da değinen tecrübeli çalıştırıcı, "Willian Arao, Gustavo ve belki 1-2 oyuncuyla daha gelecek oyunculara bağlı olarak yollar ayrılabilir." dedi.

Yazarlar